Annonce
Østerbro

Café Stock i et tomrum på hjørnet: Der manglede lige en café i kvarteret

Guzela (tv) er mor til Emre Mor, fodboldspilleren. Et hjørnet af den Café Stock i Stockholmsgade er tilegnet fodbold med legenden Diego Maradona på væggen. Her står hun med manden Mito, som også er med i caféen. Foto: Thomas Frederiksen
Annonce

- Så gik vi jo på Øster Borgerdyd, lød det engang fra Shu-Bi-Dua i nummeret Stærk Tobak. Øster Borgerdyd Gymnasium er forlængst fortid, og nu er der lejligheder i bygningen på hjørnet af Stockholmsgade og Dag Hammarskjölds Allé.

Og her i 2020 er der også opstået en café på dette hjørne.

Mito Kahrimanovic var entreprenør på byggeriet, og her opdagede han, at nogle lokaler på hjørnet ikke blev brugt til noget. Hans kone Guzela fik det at vide, og nu har hun etableret Café Stock sammen med manden.

- Jeg fandt ud af, hvor fedt området er, men der manglede noget. Der manglede et sted, hvor folk kunne gå ud uden at skulle gå for langt, fortæller hun.  Intentionen med stedet er at skabe et hyggeligt og lokalt samlingssted.

Guzela Kahrimanovic betegner området som perfekt, tæt på Østre Anlæg og metroen ved Østerport. Og så lægger hun vægt på, at de serverer traditionelle retter, som for eksempel tarteletter, der ikke er på menukortet på den gængse café. Der er også blandt andet morgenmad, brunch, salater, croissanter og lidt til den søde tand. Der kan meget vel også være smørrebrød på vej. Til gengæld bliver der hverken tale om pizza, pommes frittes eller brugere, som man kan købe så mange andre steder.

For Guzela er det vigtigt, at områdets ældre føler sig tilpas, og hun fortæller, at der allerede er et trofast stampublikum. Flere typer gæster er naturligvis også velkommen, blandt andet forretningsfolk, der både kan arbejde med den bærbare eller spise en afslappet arbejdsfrokost, og så er der fodboldpublikummet.

I et hjørne af Café Stock er en illustration af legende Diego Maradona på væggen, derudover ligger der et par fodboldbøger, og på en skærm kan man se aktuelle kampe. Og så er Guzela i øvrigt mor til fodboldspilleren Emre Mor, der er professionel i Celta Vigo i Spanien og herhjemme blev kendt for sin tid i FC Nordsjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Skæve boliger midt i en grøn oase

Festival

Festival med stemmer til guitaren

Politi

Efterlysning: har du set denne mand?

Kunst

Lokalt litografi støtter pølsevognen

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Debat

Kæmpeprojektet Lynetteholmen

112

Den rullende politistation parkerede på Østerbro

112

Fire vanvidsbilister stoppet på Lyngbyvej

Annonce