Annonce
Østerbro

Carsten Mai: Frank Jensen griber ud efter fremtiden

Annonce

POLITISK KLUMME: Ti år som byens overborgmester. Det jubilæum kan Frank Jensen fejre i år, og den måde han bl.a. vælger at markere det på er ved at understrege, at han også er sit partis spidskandidat til næste kommunalvalg.

Dermed er den sag nemlig afgjort. Ingen i hans parti vil sætte spørgsmålstegn ved, at Frank Jensen endnu en gang står øverst på stemmesedlen. Han har også gjort det godt, og ingen tvivler på hans allerbedste hensigter, når det kommer til byens udvikling.

Frank Jensen er på mange måder en klassisk socialdemokrat: Han vil have flere billige boliger gerne almene, og han har et klart blik for dem i byen, som behøver kommunens hjælpende hånd.

Frank Jensen er den eneste københavnske politiker der rager op på nationalt plan. Ikke et ondt ord om de andre borgmestre, men det er nu engang kun overborgmesteren der for alvor tegner København. Havde København en anden styreform, ville kun Frank Jensen være borgmester. De øvrige seks der i dag også har denne titel ville nok nærmere betegnes som rådmænd eller udvalgsformænd.

LÆS OGSÅ: Ti år som overborgmester: Jeg vil gerne selv bestemme, hvornår jeg stopper

Men der er altid slanger gemt i det politiske græs – ikke mindst på rådhuset. Frank Jensen er af sit parti indstillet som spidskandidat, men formelt set skal det først vedtages på et partimøde i slutningen af marts.

Selvom det møde er mere eller mindre en formssag, følte overborgmesteren alligevel behov for her og nu at plante et solidt flag i jorden og på den måde fjerne enhver lyst hos eventuelle modkandidater til at stille op. Med til historien hører nok også, at dele af Socialdemokratiet i København har luftet ideen om at se nærmere på alternative spidskandidater, nemlig kandidater som kan løfte Socialdemokratiets stemmetal.

Den øvelse er der ingen grund til at spilde tid og penge på nu efter Frank Jensens udmelding. Med et slag har han nemlig ryddet bordet for eventuelle politiske rævekager bagt i krogene af rådhuset og i det socialdemokratiske bagland.

Men socialdemokratiets udfordringer er ikke løst med Frank Jensens kandidatur. Partiets stemmetal er ikke prangende, og et politisk systemskifte engang i fremtiden kan ikke afvises. Faren kommer ikke fra blå blok. Om så Venstre stillede med Lars Løkke Rasmussen eller andre topprofilerede kandidater til overborgmesterposten, ville de ikke kunne slå det markante røde flertal.

Nej, faren for socialdemokraterne lurer fra den anden side i BR-salen: Enhedslisten er bomstærk i København og bakket op af de andre røde partier plus de radikale, kan de måske i fremtiden få førstevalget i borgmesterkabalen og dermed indtage overborgmesterens kontor.

Frank Jensen har gjort en flot indsats, men socialdemokraterne skal holde tungen lige i munden. Stiller Enhedslisten pludselig med en superkandidat, f.eks. et af de tidligere folketingsmedlemmer, kan bøtten pludselig vende, for så får København en mørkerød overborgmester som mange vælgere vil bakke op om.

Den udvikling vil gøre mere end ondt på det socialdemokrati som altid har stået i spidsen for København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Amager

De københavnske familier betaler

Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce