Annonce
Corona

Coronatest er flyttet fra Parken til Fælleden

Mange stod i kø for at lade sig teste anden påskedag i Fælledparken lige inden åbningen af blandt andet frisører. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Testcenter for corona er flyttet fra området bag Parken på den gamle skøjtehalsgrund til et område på den store plæne i Fælledparken lige over for Rigshospitalets og ud for Frederik VI's vej.

Det sker dels fordi, det område nu skal bruges til forberedelse op til EM i fodbold, og fordi regionen forudser, at der i den kommende tid bliver brug for langt større testkapacitet for københavnerne i forbindelse med den gradvise genåbning, og anden påskedag kunne man se lange køer foran teltene, men den generelle oplevelse, vi har hørt, er dog, at det gik nogenlunde hurtigt.

Det er fortsat Copenhagen Medical, der står for disse hurtigtest med pinde i næsen, hvor alle over 12 år kan få en gratis kviktest alle dage mellem klokken 8 og 20. Der er gennem et stykke sket med kortere podepinde end tidligere.

Fra perioden lige før jul til 31. januar var der gratis kviktest inde i selve nationalarenaen, efter en kort pause blev det gentaget lige uden for Parken, og nu er det altså rykket til Fælledparken.

Det er gratis, og man skal ikke bestille tid. Svaret får man elektronisk på en SMS eller mail. Og man kan altid se sit coronapas på sundhed.dk.

Tæt på Østerbro er der også testcenter på Vingelodden ved Rovsingsgade. Her er det mere sikre pcr-test, hvor man podes i munden.

Lige inden påske meldte Statens Serum Institut ud, at der var fundet flere tilfælde af smitte med enten den brasilianske eller sydafrikanske coronavariant på Ydre Østerbro. Hvor præcist ønskede de ikke at oplyse, og ved redaktionens deadline var der ikke nyt i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce