Annonce
Østerbro

Debat: Bibliotek på Kildevældsskolen - vi glæder os til mere borgerindragelse

Lokaludvalget mener, at der bør være bibliotek i tilknytning til Kulturcenter Kildevæld i fremtiden.
Annonce

Af formand Allan Marouf, næstformænd Dan Petersen (K) og Davids Rønne (EL) og formand for teknik- og miljøfagudvalget Axel Thrige Laursen

Alle repræsentanter fra Østerbro Lokaludvalg

Østerbro Lokaludvalg har siden sin start arbejdet på at stille alle kvarterer lige i Østerbros udvikling.

Første initiativ var Områdefornyelsen Sankt Kjelds Kvarter, som førte til mange forbedringer i det store kvarter.

Det er i dag verdenskendt som Klimakvarteret i København og bragte en ny stolthed frem i kvarteret. Siden kom kulturcentret (om end byggeskandalen igen forsinker færdiggørelsen).

Nu er det Øbro Jagtvejs Biblioteks tur til at blive udskiftet, da politikere og forvaltning har besluttet, at det er nedslidt og skal udskiftes.

Her er lokaludvalget ikke blevet hørt, men når det er tilfældet, har lokaludvalget tydeligt markeret over for Kultur- og fritidsudvalget, at det nye bibliotek bør flyttes til Kildevældsskolen og kulturcentret. For det er her behovet er tungest.

Det viser også vores mangeårige samarbejde med Bispebjerg Lokaludvalg om de kulturelle forhold i vores indbyrdes grænseområder. Der er ikke noget andet bibliotek på vej på denne side af Lyngbyvej nord for kasernen. Husk også at Østerbro rækker helt frem til Hellerup Station og at børn nord for Svanemøllen Kaserne også går i skole på Kildevældsskolen.

Delt bibliotek – hvor kom lige det fra? Det er ikke lokaludvalgets kop te at dele et nyt bibliotek i to, men hvis der var prisen for at rykke mod Kildevældsskolen, sagde vi modstræbende ja – Vi forstår dog ikke argumentationen. For lokaludvalget er det bedst, at børn og voksne følges ad.

Lokaludvalgets foretræde for kultur- og fritidsudvalget ved udvalgets møde 31. januar viste to ting. Dels en øget generel interesse i biblioteksspørgsmålet, der kan belyses, dels en helt privat interesse i sagen.

Det er magtpåliggende for Østerbro Lokaludvalg at repræsentere borgerne i bydelen. Der er allerede flere personlige interesser, som den seneste tids debat har bragt frem i lyset og derfor vil vi i lokaludvalgets formandskab og fagudvalg gerne gå forrest og sikre, at hele bydelen bliver hørt i en grundig borgerinddragelse, som også involverer Ryparken og det nordligste Østerbro.

Uanset placeringen vil der altid være behov for Borgerservice, der kan betjene borgerne såvel digitalt som ikke-digitalt

For Østerbro Lokaludvalg er det væsentlige at placere biblioteket samlet ved Kildevældsskolen.

Data og samarbejdet med Bispebjerg Lokaludvalg viser, at det er her og videre mod nord, det store behov er.

Der er plads til et bibliotek her - og tid til at tilpasse busnettet. Når den videre proces gør det oplagt vil lokaludvalget anvende sit store elektroniske netværk samt gå på gaden med vores kaffevogn i de mest oplagte områder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce