Annonce
Butiksliv

Der er brug for det: Nu skal vi igen hædre Østerbros butiksliv

Forretningsliv og forår på Østerbrogade. Foto: Thomas Frederiksen
I april skal vi finde to gange Månedens Østerbrobutik, og det er dig, som indstiller, hvem det skal være. Og det er lige nu, at forretningerne har brug for, at du viser dem din støtte.

Mere end to måneders nedlukning af detailforretninger og fortsat udelukkende takeaway fra spisesteder, og så er der frisørerne og de øvrige liberale erhverv som åbner ganske snart.

Det har været nogle udfordrende måneder for Østerbros butiksliv, ja, det har været et udfordrende år, i det omfang forretningerne har måtte have åbent, har de også skulle holde rede på håndsprit og afstand mellem kunderne.

Og oven i det hele gik et omfattende vejarbejde i gang på butiksgaden Østerbrogade, samtidig med de små detailforretninger åbnede 1. marts.

Hvis nogen ellers skulle gå rundt og tro, at det rige og mangfoldige butiksliv, vi har på Østerbro, bare kommer af sig selv, har det seneste år bevist, at det ikke er tilfældet. Der skal kæmpes i forretningerne, og vi andre skal bakke op ved at købe vores ting lokalt.

Annonce

To på en måned

Lige netop i denne tid har vi derfor brug for at vise, hvor meget vi holder af Østerbros forretninger. Østerbro Avis genoptager derfor Månedens Østerbrobutik i samarbejde med sponsoren Danske Bank Østerbro. Og da der virkelig er brug for fokus på de lokale butikker, skal vi kåre to forretninger i april.

I alt skal vi kåre syv butikker som Månedens Østerbrobutik i løbet af 2021. Det er tredje år i træk, at vi hædrer de lokale butikker. Til sidst kårer vi blandt de syv, som har fået den månedlige hæder, Årets Østerbrobutik.

I 2019 gik prisen til osteforretning La Fromagerie i Nordre Frihavnsgade, og for 2020 var det Park Bio på Østerbrogade, der blev hædret. Sidstnævnte er som biograf i øvrigt lukket indtil 6. maj i år.

Månedens Østerbrobutikker modtager blomster, hæder og omtale, og vinderen af Årets Østerbrobutik får 10.000 kroner i præmie fra Danske Bank Østerbro ved en festlighed, som holdes til januar.

Annonce

Smilende personale

Det er igen Østerbro Avis' læsere og brugere, der kan anbefale butikker til kåringen som Månedens Østerbrobutik. Det sker via Facebook-siden ØsterbroLIV eller eventuelt på e-mail: thomas@osterbroliv.dk

Anbefalingerne skal omhandle et eller flere af de fire kriterier: service, personale, udsmykning og produkter.

Eller sagt med andre ord: Dén butik, der byder på den bedste service, råder over det mest smilende personale, har den flotteste udsmykning og produkter af høj kvalitet, vil komme i betragtning, når et dommerpanel vurderer de mange anbefalinger.

Dommerpanelet består af repræsentanter fra Danske Bank Østerbro og Østerbro Avis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce