Annonce
Byudvikling

Der graves og bores på højtryk: Nyt hospitalsbyggeri forbindes med Rigshospitalet

Når BørneRiget åbner engang i 2025, bliver der plads til 900 patienter og deres familier. På personalefronten vil omtrent 1.200 læger, sygeplejersker, jordemødre og andet personale være til at finde i det nye hospitalsbyggeri. Foto: Rigshospitalet
Annonce

Har du også undret dig over, hvorfor lyden af larmende maskiner i øjeblikket kommer fra Henrik Harpestrengs Vej? Årsagen er, at man etablerer to tunneller, der sammen med en gangbro skal forbinde BørneRiget med resten af Rigshospitalet. BørneRiget er et nyt hospitalsbyggeri til børn, unge, gravide og deres familier. Formålet med byggeriet er at samle disse grupper under ét tag. Den egentlige opførsel af hospitalsbyggeriet begynder først til foråret, men allerede nu begynder man at etablere tunnellerne.

Før disse tunneller kan blive en realitet, skal der bores ud til en væg. Dette skal sikre, at selve udgravningen til tunnellerne ikke skrider. Det er netop arbejdet, der er igangsat i øjeblikket.

- Vi glæder os meget til at gøre klar til byggeriet af BørneRiget og til at skabe nogle unikke og legende rammer, som vil kunne fremme børn, unge, gravide og familiernes trivsel på en helt anden måde end i dag. Vi håber på forståelse for de gener, tunnelbyggeriet i perioder vil medføre for patienter, personale på hospitalet og for lokalområdet. Og vi vil gøre en stor indsats for at minimere dem, siger projektdirektør for BørneRiget, Merete Lange.

Som følge af byggeriet må borgere være opmærksomme på, at trafikken og parkeringspladser påvirkes. Det vil i både korte og længere perioder være nødvendigt at inddrage nogle af parkeringspladserne på Henrik Harpestrengs Vej og offentlige veje omkring byggeriet. Yderligere vil trafikken på enkelte veje påvirkes i større og mindre omfang. Dette kan du læse meget mere om på Rigshospitalets hjemmeside: www.rigshospitalet.dk. Hertil kan du også få overblikket over, hvornår særligt støjende aktiviteter finder sted.

BørneRiget kommer blandt andet til at rumme 179 enestuer, 79 ambulatorierum og 15 operationsstuer. Det nye hospitalsbyggeri bygges på Rigshospitalets matrikel på hjørnet ud mod Nørre Allé og Tagensvej. Foto: Rigshospitalet 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

I har talt: Vi skal skrive om Enigma

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce