Annonce
Erhverv

Årets butik skal findes: Der sættes pris på Østerbros forretningsliv

La Fromagerie i Nordre Frihavnsgade, her ved indehaveren Christophe Ganthier (tv), blev kåret til Årets Østerbrobutik 2019 i januar 2020. På billedet ses også Christian Sneegaard Andersen, filialdirektør Danske Bank Østerbro og Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis. Nu skal Årets Østerbrobutik 2020 findes. Arkivfoto: Kasper Løjtvej/Byrd
Årets Østerbrobutik kåres i denne uge. Der er syv indstillede butikker, som kunderne har anbefalet at nominere på grund af, at de gør en forskel i bydelen.
Annonce

God service, venlighed, gode og unikke produkter og spændende udsmyjning. Der er mange grunde til at indstille forretninger til Månedens Østerbrobutik.

I løbet af 2020 udvalgte vi syv gange månendens butik i samarbejde med Danske Bank Østerbro. Og de syv butikker er automatisk indstillet til Årets Østerbrobutik 2020, der kåres onsdag 20. januar 2021.

Præmien er på 10.000 kroner.

2020, og også begyndelsen af 2021, har været en meget udfordrende tid for butikslivet på Østerbro. Netop for denne vanvittige tid er det vigtigt at sætte fokus på forretningerne i bydelen, som østerbroerne sætter så stor pris på.

Uanset hvem der vinder, er dette en hyldest til hele butikslivet på Østerbro, som også den anden vej har sendt roser til østerbroerne for at bakke dem godt op i en svær tid.

Odin Fisk i Nordre Frihavnsgade har en historie tilbage til 1800-tallet, indehaveren Mogens Ingemann Hansen har været med siden slutningen af 1980'erne. Fiskeforretningen roses for både at have sans for god kvalitet af fisk og samtidig skabe en god stemning med kunderne. Stemningen var så god i foråret, at en mand og en kvinde fattede sympati for hinanden i køen - og kvinden satte efterfølgende en efterlysning af manden på facaden af butikken. De fandt frem til hinanden på den måde, og Mogens Ingemann Hansen har endda også mødt sin kone i butikken, da hun kom forbi og købte laksebøffer. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
Lone Buch Hansen og Giordio De Renzo sælger både italienske delikatesser, is og pizza fra tre forskellige forretningslokaler på Dag Hammarskjölds Allé. De har været i gang siden 1994, da Lone havde mødt Giordio i Italien, og de var flyttet sammen til Danmark. De nøjedes med et lokale med delikatesser dengang og lærte østerbroerne, at italiensk mad var meget andet den omgang spaghetti med kødsovs, og det har folk taget så meget til sig, at de gennem de senere år har udvidet først med et butikslokale med is og siden med et pizzasted. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
Juno The Bakery skabte kødannelser i Århusgade, da bageren åbnede i slutningen af 2017. Folk tog bagværket til sig, og særligt blev kardemommesnurrerne populære og kendt over hele byen. Kardemommesnurre er ellers noget, man ellers mest kender i Sverige, men det gør det ikke til en svensk bager, understregede  indehaveren Emil Glaser. Juno The Bakery sælger også crossainter, og det gør dem jo ikke franske. Nej, der er tale om en Østerbro-bager, hvor det er meningen, at folk også skal mødes og tale med hinanden over godt og lokalt bagværk. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
De har tidligere solgt både pizzaer og lysekroner, men ægteparret Eti Noari og Abdi Sharif har en særlig passion for blomster. De bor i byen, på Østerbro, og de elsker det grønne, Eti er endda uddannet gartner, og så er det meget naturligt at have en forretning med blomster og planter, så man nærmest føler sig i paradis: Paradis Blomsten hedder butikken i Nordre Frihavnsgade. De har haft blomsterforretning i mere end 20 år, de 17 af dem har været det nuværende sted. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
Det nordiske køkken og det asiatiske kombineres hos Iki Sushi, der både ligger i Nordre Frihavnsgade og Århusgade. Jie Gong, der tidligere arbejdede i et rejsebureau, syntes, at det kunne være sjovere at servere og sælge noget sushi, der var mere spændende end det, som fandtes i forvejen. Det etablerede hun så sammen med sin mand, Jian Zhao, der er kok med erfaring både fra det asiatiske og det nordiske køkken. De kan begge godt lide klassisk sushi, men de kan også lide at blande det med andre elementer, så forskellige ting som blandt andet rødkål og jalapenos. - Østerbros lækreste sushi, er der nogle østerbroere, som mener, det erm derfor blev Iki Sushi Månedens Østerbrobutik. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
Der har været biograf i den klassiske Park-bygning på Østerbrogade siden 1920'erne, og ægteparret Therese og Søren Meinertsen har haft den siden 1984. En hel del østerbroere kan derfor ikke huske, at der har været andre ejere end dem. Dengang for næsten 37 år siden var Søren en filminteresseret lærer, og Therese var plejehjemsassistent, og da de overtog biografen besluttede de, at den skulle indrettes i hjemlig stil, som folks ekstra dagligstue, når de skulle i biografen. Meget har forandret sig i filmbranchen siden dengang, men Park Bio er stadig østerbroernes ekstra dagligstue - når de ellers har lov til at holde åbent på grund af coronarestriktionerne - og folk sætter stor pris på deres lokale biograf. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Byrd
Peter Duelund er østerbroer siden barnsben og har været i Irma siden begyndelsen af firserne, derfor virker det naturligt, da han blev butikschef for Irma på Østerbrogade - lige over for Sortedams Sø, for fem år siden, samtidig blev butikken omdøbt til Lille Irma. Butikken skulle indrettes mere smart og overskueligt på de 200 kvadratmeter. Og kunderne har taget Peter Duelund og det øvrige personale til sig og roser dem for at være venlige, hjælpsomme og har let til smil. Og om butikschefen lyder det, at han er meget synlig, og kunderne ser ham alle vegne i gang med forskellige opgaver. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Byrd

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce