Annonce
Vedligeholdelse

Det er da også tiltrængt: Østerbros vartegn skal renoveres

Bien på Trianglen skal friskes op. Foto: Thomas Frederiksen

Den karakteristiske bygning Bien - der ind imellem også kaldes Supperterrinen eller BT-huset - skal renoveres.

Bygningen, som mange betegner som Østerbros vartegn som trafikknudepunkt midt på Trianglen, trænger til en kærlig hånd, og til det formål har politikerne sat 4,8 millioner kroner af, som skal bruges i 2022.

Annonce

Vores vartegn

Det er sket i overførselsforhandlingerne i kommunen, som budgetpartierne Socialdemokratiet, SF, de radikale, konservative, Venstre, Dansk Folkeparti og løsgængeren Kåre Traberg Smidt står bag.


Man skal jo nærmest være blind for ikke at kunne se, at den trænger til en renovering

Mette Annelie Rasmussen


- Det er fantastisk, at der sættes penge af den til ikoniske bygning på Østerbro. Det er jo nærmest vores vartegn, siger Østerbro Lokaludvalgs formand, Allan Marouf, som nævner, at mange østerbroere går forbi dagligt.

- Og man skal jo nærmest være blind for ikke at kunne se, at den trænger til en renovering, siger de radikales lokale politiker, Mette Annelie Rasmussen.

- Den oprindelige belægning i ’ventesalene’ og under de faste integrerede bænke er ved at forsvinde i asfalten. En ændring af belægningen skriger på handling, så bygningen står på jorden, ikke i jorden, skrev Østerbro-borgeren, arkitekt Michael Ege for et års tid siden i et debatindlæg i Østerbro Avis.

Annonce

Markant bygning

Bien på Trianglen blev opført i 1907 og vakte lokal modstand til at begynde med. Nogle borgere mente, at det var en alt for markant bygning. Det var arkitekten P. V. Jensen Klint, der også tegnede Grundtvigskirken på Bispebjerg, som stod bag bygningen.

Tidligere var der både kontor og kiosk indenfor, men nu er der kun toiletter og bænke, hvor man kan vente på bussen. Busser er der i øvrigt blevet en del færre af, efter Cityringen blev indviet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Annonce