Annonce
Navne

Det lykkedes alligevel: Når S-toget kører forbi, har Ulrik været med til at dæmpe støjen

Ulrik Danneskiold-Samsøe foran ingeniørvirksomheden Ødegaard & Danneskiold-Samsøes lokaler i Kroghsgade tæt ved Søerne. Foto fra bogen: Det lykkedes alligevel
Ingeniørvirksomhed på Østerbro satte sig spor i alverdens transport gennem årtier med en inkarneret østerbroer, der også er lokalt aktiv, i spidsen

Ulrik Danneskiold-Samsøe er en mand, som mange østerbroere har lært at kende gennem årene. Han har boet på Østerbro i mere end 50 år og har været særdeles lokalt engageret, blandt har det lokale miljø og trafik stået hans hjerte nær.

Han fik endda en sti - uofficielt - opkaldt efter sig, da han kæmpede for en passage mellem Svanemøllestranden og Tuborg-området i Hellerup, så gående og cyklister let kunne komme langs vandet i stedet for at skulle ud på en besværlig omvej.  "Ulriks passage" er dog midlertidigt lukket i disse år på grund af stort byggeri på Hellerup-siden. Den skulle dog åbne senere i år.

Også i hans arbejdsliv har Ulrik Danneskiold-Samsøe sat sit præg på Østerbro. Sammen med sin studiekammerat John Ødegaard skabte han firmaet 'Ødegaard & Danneskiold-Samsøe", der alle år enten lå på selve Østerbro eller ganske tæt på gennem 25 år.

Annonce

Farvel til landbruget

Firmaet blev skabt i 1980, hvor det lå i et kælderlokale på Strandvejen. Året efter flyttede de til Kroghsgade tæt på Sortedams Sø.

Firmaet havde fundet en succesfuld niche, hvor man tilbød rådgivning i dæmpning af støj og vibrationer fra maskiner. Det beskriver Ulrich Danneskiold-Samsøe i bogen "Det lykkedes alligevel", et værk på mere end 300 sider i stort format.

Som ældste søn fra en familie med gods med landbrug, lå det i kortene, at Ulrik Danneskiold-Samsøe skulle være landmand, og han begyndte da også som landbrugselev, men han havde stiftet interesse for det tekniske, og i 1964 begyndte han på Danmarks Tekniske Højskole (senere DTU), og det har han aldrig fortrudt.

Det blev også startskuddet til 'Ødegaard & Danneskiold-Samsøe'. Det var især inden for skibsindustrien og boreplatforme, at firmaet gjorde sig gældende, men også blandt andet inden for tog, gjorde Ulrik Danneskiold-Samsøes firma sig bemærket, og når S-togene her på Østerbro kører tæt på boliger forbi Ryparken, Svanemøllen, Nordhavn og Østerport, kan man passende sende ham en tanke.

Annonce

Købt af engelsk firma

Hans firma var involveret i at få dæmpet støjen fra fjerde generations S-tog i forhold til det, man kendte fra tidligere S-tog.

Men det meste af firmaets aktiviteter var uden for landets grænser, og der opstod også dattervirksomheder i Europa, USA og aktiviteter i Fjernøsten.

Det var et firma, som voksede, også i antal medarbejdere, gennem årene. I 2000 var det nødvendigt at finde nye og større lokaler i stedet for kælderen i Kroghsgade. Her måtte 'Ødegaard & Danneskiold-Samsøe' flytte til Nørrebro, dog nærmest lige på grænsen til Østerbro, nemlig i Titangade i Haraldsgadekvarteret.

I 2005 havde 'Ødegaard & Danneskiold-Samsøe' gjort så meget opmærksom på sig selv, at virksomheden blev købt af det engelske selskab Lloyd’s Register. Ulrik Danneskiold-Samsøe var med de første par år efter overtagelsen, men stoppede i 2008.

Privat boede med sin familie i H.C. Lumbyesgade i Komponistkvarteret fra 1969 til 1983. De flyttede i 1983 til Soldalen, hvor han fortsat bor med sin kone Bente. Børnene er forlængst flyttet hjemmefra, og Bente og Ulrik har siden hen fået børnebørn.

Ulrik Danneskiold-Samsøe: Det lykkedes alligevel - Historien om en dansk ingeniørvirksomhed

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nu bliver Nordre Frihavnsgade endelig sikker

Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Annonce