Annonce
Kirkeliv

Drop-in dåb: 21 børn og voksne blev døbt

Asta på et år med sine forældre og storesøster. Foto: Thomas Frederiksen
Der var drop-in dåb i Taksigelseskirken i fredags. Voksne kom forbi og blev selv døbt, andre benyttede det som en udskudt barnedåb for deres egne børn.
Annonce

For anden gang blev der holdt drop-in dåb på Østerbro i fredags. Første gang var det i Sankt Jakobs Kirke, denne gang var det i Taksigelseskirken på Jagtvej, hvor Østerbros præster døbte folk, de lagde vejen forbi.

Drop-in dåb er en mulighed for at blive døbt uden at have meldt sig til på forhånd. Der er dog samtale med en præst på forhånd som ved andre dåbshandlinger.


Der følger nogle ting med, som gør det nemmere, hvis jeg på et tidspunkt skal have døbt nogle børn

Mathilde Frank


21 blev døbt i fredags. Der var orgelmusik, et glas boblevand og dåbsgaver. Nogen kom alene, mens andre havde pårørende med.

Blandt dem var 27-årige Mathilde Frank.

- Jeg har været ærgerlig over, at jeg ikke var døbt, da der er nogle begrænsninger i ens liv. Der følger nogle ting med, som gør det nemmere, hvis jeg på et tidspunkt skal have døbt nogle børn, og når det gælder bryllup og begravelse, siger hun.

Annonce

Mor også meldt ind

Mathilde Frank vil gerne være en del af traditionen, som hun har set jævnalderende er en del af. Hun regner ikke med at blive en hyppig gæst i folkekirken, men forventer at ville komme der noget mere, for eksempel til jul.

- Det kan godt være, at jeg vil deltage noget mere. Jeg synes, det er ganske hyggeligt, siger hun.

Mathilde Franks forældre lod hende ikke døbe, da hun var lille.  Men også her er der bevægelse.

Mathilde Frank blev døbt som 27-årig. Foto: Thomas Frederiksen

- Min mor har meldt sig ind i folkekirken igen, fortæller hun. Mathilde Frank var forbi til drop-in dåb sammen med sine forældre og sin kæreste.

Det var ikke kun voksne, som lød sig døbe. Der var også børn, der gerne vil konfirmeres, og Nadia Terkilsbøl og Jack Christensen fik deres et-årige datter Sara døbt.

- Vi havde planlagt dåb i marts, men det blev ødelagt af corona, og nu ville vi godt have hende døbt lige som hendes storesøster, lød det fra parret.

Annonce

Bevægende oplevelse

Sognepræst Julie Damlund, som aldrig havde været til drop-in dåb før, er glad for arrangementet.

- Som præst var det bevægende at høre livsfortællinger om tro og tvivl. Det var en stor glæde, at så mange fandt vej. For en del var det, at komme til dåben, noget ganske selvfølgeligt og ukompliceret, som man i familien blot havde lyst til at gøre på denne anderledes og festlige måde, udtaler hun.

Det var Holmens og Østerbro Provsti, som arrangerede det i fællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Annonce
Forsiden netop nu
Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Hvilke altaner skal forbydes på Østerbro?

Debat

Pigerne skal med i foreningsidrætten

Annonce