Annonce
Debat

Egoistisk adfærd: Der tales om samfundssind, men hvad med samfunds-bind?

Mundbind har været en del af affaldsbilledet i de østerbroske gader det seneste halve år. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix


Annonce

Mundbind skaber ganske vist ’afstand’ i fællesskabet. Men vi må allesammen tage et ansvar, hver og én.

Det passer jo meget godt i bogstaveligste forstand: ”Enhver er sig selv nærmest, indtil andet er bevist”. Vi har bare gået rundt og livsleget:

”Ih hvor kommer vi hinanden ved-og gud hvor skal vi være fælles”.- Ja, når det udtrykker sig som en tydelig fordel for den enkelte. I disse måneder skal vi derimod virkelig ind til benet: Hvad vil den enkelte og hvad vil vi hinanden i livet?

Vil vi ’ofre’ noget af vores såkaldte personlige frihed til fordel for hele samfundets overlevelse? Bare ’vi’ ville forstå, at det er ’min store chance’, men også ’vores ’ store prøve.

Smider vi i virkeligheden ligeså meget med den chance, som det er synligt, at vi hensynsløst smider al affald og mundbind på gaden?


Lige nøjagtig at vi smider mundbindene hvor som helst på gader og stræder ja, overalt, også selvom en skraldespand er indenfor synsfeltet, slår mig så markant. Det er direkte virussvineri.


Lige nøjagtig at vi smider mundbindene hvor som helst på gader og stræder ja, overalt, også selvom en skraldespand er indenfor synsfeltet, slår mig så markant. Det er direkte virussvineri. Det er egoistisk og en foragt for ’Vores Fælles Pandemi’.

At smide masken på åben gade virker indiskutabelt som en hånlig dokumentation på den enkelte samfundsborgers sande og ansvarsløse indstilling til hinanden og tiden. Kan vi ikke i stedet for sammen bevise, at vi forstår, hvad der foregår og at det ikke kun handler om vores eget ego, men er til glæde for helhedens statsautoriserede værnemiddel?

Så kommer det først ’investeringsmæssigt’ til at præge vores personlige mulige fremtid! Smid masken...men aldrig mundbindet, så rimer det først på samfundssindet.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Tag ansvar for dit skrald

Annonce