Annonce
Østerbro

En af Dansk Folkepartis markante profiler er død

Annonce

MINDEORD. Karin Storgaard var borgerrepræsentationens mest erfarne medlem de sidste mange år af hendes tid på rådhuset. Hun var østerbroer gennem næsten hele livet og kæmpede mange lokale sager. Nu er hun død, 78 år gammel.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

NEKROLOG: Østerbro Avis fylder 90 år senere på efteråret. Vi kan ikke lave en statistik, men et umiddelbart gæt er, at lokalpolitikeren Karin Storgaard i hvert fald vil havne på top tre over mest omtalte personer i tidernes løb. 373 gange er hendes navn blevet nævnt i avisen siden 2008, der er den periode, som vi kan registrere. Ofte skyldes det hendes læserbreve til avisen, som tit havde flere debatindlæg fra Karin Storgaard liggende i kø.

Nu kommer der ikke flere læserbreve fra hendes hånd. Karin Storgaard døde 7. september efter længere tids sygdom, få uger inden hun ville være fyldt 79 år.

Længst på rådhuset

Hun var ikke kun rekordholder i læserbreve til Østerbro Avis, Karin Storgaard var også - indtil hun stoppede i kommunalpolitik med udgangen af 2017 - det mest erfarne medlem af borgerrepræsentationen, hvor det i alt blev til 32 år på rådhuset. For sin lange indsats modtog hun ridderkorset i 2016.

Og det var ikke fordi, at hun var begyndt i politik i en ung alder. Det var først som voksen, efter hun havde stiftet familie, at hun meldte sig ind i Socialdemokratiet, som var hendes første parti.

Hun var endda tæt på at blive SF’er og havde kontaktet begge partier, men da Socialdemokratiet var hurtigst om at vende tilbage, var der ingen tvivl om, at det var hendes parti.

Hun var i forvejen engageret lokalt på Østerbro, og der gik ikke lang tid, før hun stillede op til borgerrepræsentationen, som hun blev valgt ind i fra 1986.

I 2000 vakte hun særdeles meget opsigt ved at skifte til det dengang forholdsvis nye parti Dansk Folkeparti. Et parti som året forinden var betegnet som ikke-stuerene af den daværende socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Det var derfor noget af en fjer i hatten for Dansk Folkeparti, at en erfaren socialdemokratisk kommunalpolitiker meldte sig ind hos dem.

Som årsagen til skiftet angav hun, at Socialdemokratiet havde stemt for lukning af plejehjem og nedskæring i hjemmeplejen, og at det var svært at komme igennem med sine synspunkter over for S-toppen i København.

Kampen for Linje 14

For mange borgere, ikke mindst østerbroere, var Karin Storgaard først og fremmest en politiker, der kæmpede deres sag i kommunen. Hun tog mange henvendelser, store som små videre, undersøgte sager og stillede kritiske spørgsmål til forvaltningerne i kommunen og skiftende borgmestre på alle fagområder.

Hun tog begrebet borgernes repræsentant alvorligt.

Også fra mennesker som aldrig kunne finde på at stemme Dansk Folkeparti, fik hun stor ros for at kæmpe borgernes sag.

En af de sidste sager hun kæmpede, var for buspassagerne på Linje 14, som fik frataget to busstoppesteder på Ydre Østerbro.

Hun var den politiker i borgerrepræsentationen, som kæmpede længst og mest utrætteligt i samarbejde med lokale kræfter på Østerbro, og meget symbolsk kort inden hun stoppede i borgerrepræsentationen, fik Linje 14 en ny rute, som i høj grad kom protesterne fra borgerne i møde.

Sammen siden 1961

Efter 32 år i borgerrepræsentationen kunne hun ikke slippe lokalpolitikken helt, og hun blev derfor medlem af Østerbro Lokaludvalg, hvilket hun var frem til sin død.

Her afløste hun sin mand Arvin, som hun kørte først privat og siden både privat og politisk parløb med i 58 år.

De mødtes som unge, giftede sig og flyttede sammen i Komponistbyen på Østerbro, hvor Karin havde boet siden, hun var barn.

De fik to børn sammen og siden børnebørn.

Politisk fulgtes de også ad i Socialdemokratiet og siden sammen ind i Dansk Folkeparti. Mens hun var den udadvente folkevalgte, havde arvin Storgaard tillidsposter i begge partier gennem årene, blandt andet som formand for Dansk Folkeparti i København.

Om tabet af sin hustru skriver han blandt andet i et mindeord:

»Ingen gik forgæves, når de skrev eller kontaktede Karin. Hun gik videre med spørgsmåket. Karin var et meget engageret menneske med øje for de svageste. For mig har det altid været berigende at kunne debattere med Karin om, hvordan hun altid tog de svageste personers parti. Østerbro var hendes hjertebarn. Jeg vil altid mindes hendes stærke engagement og holdninger.«

På det personlige plan nævner han også tabet af hustruen.

»For mig som har kendt Karin siden 1961, ved jeg, at det bliver et stort tab for mig i årene fremover ikke at have hende ved min side.«

Født i Tyskland i 1940

Karin Storgaard var uddannet cand.mag og arbejdede i forsikringsbranchen, til hun blev pensioneret. Politik fortsatte hun med til langt ud over pensionsalderen.

Hun boede i rækkehusene Komponistkvarteret, rækkehusene i Svanemøllekvarteret, siden 1945, hvor hun kom med sin danske mor fra det krigshærgede Tyskland, hvor hun var født i Dredsen i 1940.

Karin Storgaards tyske far fik ikke opholdstilladelse, men måtte tage tilbage til det, der var blevet til DDR. Senere flygtede han til Vesttyskland, men familien blev aldrig forenet i Danmark.

Arvin Storgaard oplyser i sit mindeord, at Karin Storgaard havde kræft siden 2011, men kun familien og nære venner vidste det, og de fik mange gode ferier, mærkesager og fester sammen gennem de otte år.

Karin Storgaard boede den sidste tid på Sankt Lukas Hospice i Hellerup.

Hun blev bisat i Sions Kirke 12. september og efter ønske kun i selskab med familien og nære venner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Amager

De københavnske familier betaler

Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce