Annonce
Østerbro

En af de første som fik vaccine: Østerbro-ildsjæl gennem 92 år

92-årige Carl-Einar Jørgensen fra Østerbro blev vaccineret som en af de første i Danmark. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Carl-Einar Jørgensen var i morges klokken 9 breaking news på TV2 News. Han har gennem sit liv blandt andet været lokal DUI'er, socialdemokrat, modstandsmand, menighedsrådsmedlem, og i 1990'erne skabte han værestedet Nabo Østerbro, som han var primus motor for indtil for få år siden.
Annonce

27. december - 3. juledag, som dog ikke har været en helligdag siden 1770 - plejer at være en meget stille dag på nyhedsfronten i Danmark.

I år var det anderledes, der var premiere på den nye vaccine mod covid-19 og gule bjælker på tv og internet, og en af de første som blev stukket, var 92-årige Carl-Einar Jørgensen på plejehjemmet Fælledgården på Østerbro i Drejøgade tæt på Jagtvej, som fik en nål i overarmen klokken 9 i morges.

Det tog han helt roligt og fortalte, at han nærmest ikke kunne mærke det.

Og det var meget passende, at han var den første østerbroer, der blev vaccinenet. I et langt liv har været en særdeles aktiv i bydelen og ofte gjort en stor indsats for andre.

Han voksede op i et arbejderhjem, hvor forældrene var aktive socialdemokrater. Det blev han også selv og var barn i DUI Østerbro.

Som ganske ung var han aktiv i modstandsbevægelsen.

Efter skoletiden var han i første omgang bybud, sømand, vinduespudser. Han var oversergent i Søværnet og tog studentereksamen og uddannede sig til psykolog.

Annonce

Etablerede seminarium

I 1965 etablerede han Gladsaxeseminariet for børnehave- og fritidspædagoger og virkede der som rektor indtil 1985. Carl-Einar Jørgensen var i årene 1970-1984 socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation, herunder formand for Børne- og Ungdomsværnet samt formand for Socialdemokratiet i Hovedstaden.


Det skulle ikke være et traditionelt ældrested. Vi skulle være åbne over for fremtiden

Carl Einar-Jørgensen, første østerbroer der blev vaccineret mod covid-19


Fra 1990 til 1995 var han rektor for Den Sociale Højskole, hvor han oprettede en akademisk overbygning på socialrådgiveruddannelsen.

Han sluttede sin karriere på arbejdsmarkedet som rektor for Dansk-Bosnisk Gymnasium i Tølløse under Dansk Flygtningehjælp, hvilket han var i to år.

Annonce

Åben for fremtiden

Efter pensioneringen kan man ikke påstå, at Carl-Einar Jørgensen har lænet sig mageligt tilbage og kun tænkt på at omgås sin egen familie med børn og børnebørn.

Han var drivkraften i at etablere Nabo Østerbro i 1997, og som han sagde ved 20 års jubilæet i 2017, som siger meget om den nysgerrighed, som han har båret med sig gennem hele livet:

»Det skulle ikke være et traditionelt ældrested. Vi skulle være åbne over for fremtiden,« som han udtrykte det.

Han trådte ganske vist tilbage som leder af Nabo Østerbro i 2012, men var fortsat til stor hjælp indtil for et par år siden, hvor sygdom satte ham hun af spillet.  Han flyttede efterfølgende på plejehjem, og her er han fortsat en personlighed, som lyser op og således tog han også optimistisk mod vaccinen i morges.

Nabo Østerbro er ikke engang det eneste sted, hvor Carl-Einar Jørgensen lagde sine aktive kræfter på sine ældre dage. En overgang var hans også formand for David Kirkes menighedsråd.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

I har talt: Vi skal skrive om Enigma

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce