Annonce
Sport

En stille åbning: Skøjtehallen er færdigbygget

Østerbro Skøjtehal, gasværksgrunden

Det kan faktisk godt lade sig gøre at bygge en kulturinstitution færdig til tiden på Østerbro.

I kontrast til Kulturcenter Kildevæld - der er flere år forsinket, og der fortsat ikke er nogen tidsplan for færdiggørelsen af - er Østerbro Skøjtehal på gasværksgrunden bygget færdig på mindre end to år.

På grund af corona-restriktionerne har der dog ikke ikke været nogen åbning endnu, og isen er ikke taget i brug af foreningerne, da indendørs idræt fortsat ikke er tilladt.

Dermed har Østerbro atter fået en fast skøjtehal, 13 år efter den tidligere Østerbro Skøjtehal ved siden af Parken blev revet ned. Siden har der været to midlertidige, først et par år ved Ryparken og de seneste 10 år på gasværksgrunden. På trods af de disse forhold har de to lokale klubber Skøjteklubben København (SKK) og ishockeyklubben Kjøbenhavns Skøjteløberforening (KSF) klaret sig godt og haft et levende foreningsliv med masser af unge medlemmer.

Ved de politiske overførselsforhandlinger i Københavns Kommune for nylig blev der sat penge af til, at der er is i hallen i resten af året. Der er dog endnu ikke fundet til helårsis de kommende år, men fra politisk side lyder det, at der er vilje til det.

Selvom skøjtehallen er færdig, vil der fortsat være en hel del byggeri på gasværksgrunden, hvor der bygges boliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce