Læserbrev: Mange arter og deres levesteder forsvinder i disse år med større hast end nogensinde før. I SF mener vi, det er afgørende at stoppe denne tilbagegang, da en mangfoldig og rig natur er afgørende for vores eget liv på jorden. At skabe større biodiversitet i en tæt bebygget storby som København er ikke nemt. Men det betyder ikke, at vi ikke skal prøve.
En oplagt mulighed er at slippe naturen mere fri og skabe mere vild bynatur i vores parker. Slår vi græsset mindre, så inviterer vi flere arter ind; så skaber vi tag over hovedet og mad på bordet til pindsvin, bier og fugle, uden at det koster kommunen en krone. Samtidig er det vigtigt, at vores børn kan opleve vild natur i hverdagen, hvor de kan gå på opdagelse og møde andet end græs, hunde og mennesker.
Tobias Bornakke og Peter WestermannDet vil formentlig bekymre nogen, om mere vild natur vil stå i vejen for de store udendørs arrangementer, som Fælledparken løbende er vært for.
På Østerbro er det oplagt, at vi starter med vores største grønne område: Fælledparken. Her kunne naturen eksempelvis slippes fri på plænen ved den gamle sten-talerstol syd for Café-Pavillonen og i det nordvestlige hjørne i området omkring sædemandsstatuen af Frederik Borgbjerg.
Det vil formentlig bekymre nogen, om mere vild natur vil stå i vejen for de store udendørs arrangementer, som Fælledparken løbende er vært for. Vi holder også af de store, pladskrævende begivenheder, der udfolder sig, eksempelvis fodboldstævnerne første maj og DHL-stafetten.
Der er dog ingen af dem, der lægger beslag på de arealer, vi foreslår. Og det er måske på sin plads at overveje, om det er nødvendigt at have 59 hektar overvejende gold græsplæne midt i København.
Hvis Fælledparken bliver vildere, vil det være godt for byen, borgerne og biodiversiteten