Annonce
Tilgængelighed

En grøn oase på Østerbro lukker af: Folk har ikke respekteret reglerne

Trods massiv skiltning har det ikke været muligt for Charlottehaven at opnå forståelse for haveanlæggets reglement. Derfor lukkes det nu af for offentligheden. Foto: Angela Brink
Siden Charlottehaven blev anlagt, har det været en ambition, at gårdhaven skulle være tilgængelig for alle kvarterets indbyggere. Men manglende overholdelse af havens regler gør det nu nødvendigt at lukke den for offentligheden.

Siden Charlottehaven på kryolitgrunden ved Nordhavn Station blev taget i brug i 2001, har det været et ønske fra bygherren Finn Harald Simonsen, at haveanlægget skulle være åbent tilgængeligt for beboere i nærområdet. Han er selv vokset op på Østerbro og ønskede med Charlottehaven at bidrage til kvarteret.

Men efter i mange år at have forsøgt at opnå forståelse hos brugerne for, at man ikke må betræde bedene, at hundeefterladenskaber skal samles op og at der ikke ved forsamling i haven må udvises støjende adfærd sent om aftenen eller efterlades mængder af affald, vælger Harald Simonsens Ejendomskontor nu at lukke haveanlægget af for offentligheden.

I løbet af april vil man derfor kun kunne komme ind i haveanlægget, hvis man bor der eller får adgang til det via cafeen eller fitnesscentret.

Annonce

Beklager beslutningen

Det er en beslutning, som er taget med stor beklagelse, fortæller direktør i Harald Simonsens Ejendomskontor Torben Krag. Men især det seneste års forsamlinger af folk, der har efterladt skrald og i nogle tilfælde været truende overfor ejendommens beboere, får Charlottehaven til at lukke i.

- Vi er ikke sarte med hensyn til, hvordan folk bruger den almindelige græsplæne i haven. Men det har ikke været muligt for os at opnå forståelse for vores ordensreglement, siger han.

Han understreger, at gæster, der er kommet i haveanlægget for at bruge dets lille legeplads, har været en stor, daglig glæde for ejendommen. Problemet har været, at gæsterne ofte ikke har forstået eller respekteret, at man ikke må lege inde i bedene, som i Charlottehaven udgøres af forskellige græsser i stedet for blomster.


Jeg er overbevist om, at hvis det var folks egen have, så ville de ikke lade børn gå ind og lege i blomsterbedene, så de blev trampet ned. Det er jo det, vi har oplevet

Torben Krag, direktør Harald Simonsens Ejendomme


- Det ødelægger græsserne, når folk har opfordret deres børn til at lege inde i bedene. De høje græsser er noget, man kigger på – det er ikke noget, man lader sine børn rende ind i og lege i. Når græsserne først er trådt ned og knækket, vokser de ikke op igen, som plænegræs gør, forklarer Torben Krag.

Annonce

Manglende pli

Selvom der er sat overvældende mange skilte op, hvor der mindes om, at hunde skal føres i snor og at græsbedene ikke må betrædes, har skiltningen ikke haft den ønskede effekt. At der i Charlottehavens haveanlæg desuden er standere med hundeposer til fri afbenyttelse og hundeskraldespande, har heller ikke virket i tilstrækkelig grad. Og det ærgrer i Torben Krag.

- Vi har absolut intet ønske om at lukke haven for andre. Men det er forårsaget af, at folk ikke har haft almindelig pli til at behandle området, som de ville behandle deres egen have. Jeg er overbevist om, at hvis det var folks egen have, så ville de ikke lade børn gå ind og lege i blomsterbedene, så de blev trampet ned. Det er jo det, vi har oplevet, siger han og fortæller, at der også sent om aftenen har været grupper af unge, der har støjet sent om aftenen, udvist aggressiv adfærd og efterladt skrald i form af tomme flasker, papkrus, pizzabakker og andet affald.

Der er fremover adgang til haven via cafeen, hvor man kan få et papkort, så man kan gå ud i haven og for eksempel lade sin barnevogn stå udenfor i haven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce