Annonce
Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Simon Bang bor i Rosenvænget-kvarteret. Arkivfoto: Martin Sørensen
Annonce

Det er noget af en alsidig østerbroer, som runder 60 år fredag 27. november. Simon Bang bor i Rosenvænget-kvarteret, og i hans familie har man været kunstnere i fem generationer, og det er i høj grad også blevet hans skæbne.

Allerede som 10-årig begyndte han at uddanne sig som maler og tegner og havde sin første maleriudstilling som 12-årig. Tre år senere kom han i praktik på Statens Museums konservatorafdeling.

Da Simon Bangs farfar billedhuggeren Arne Bang gik på pension, overdrog han udsmykningsopgaven af tre mosaikrelieffer til barnebarnet, som lige var fyldt 16.

Som voksen skabte han sig et navn som tegner, blandt andet til DR’s Ulandskalender, bøger og plakater og kom ind i musikbranchen og skabte pladecovers til Sneakers, Nanna, Sebastian og Kim Larsen - hunden i jakkesæt til albummet 'Forklædt som voksen' i 1986 med forlæg fra et maleri, som hang på værtshuset Under Uret i Stockholmsgade.

Derefter arbejder Bang med et nyt billedsprog som dokumentarfilmsskaber, efter at have assisterer størstedelen af danske filminstruktører, blandt andet; Charlotte Sieling, Bille August, Kristian Levring, Ole Christian Madsen, Lone Scherfig og mange andre, med storyboardarbejdet til deres film.

Sammen med Martin Sundstrøm instruerer og producerer han dokumentaren ”Angrebet på Shellhuset” som blev en anmelder- og publikumssucces.

Maleriet og udstillingerne folder sig ud igen, efter en ny kunstnerisk retning der udvikles parallelt med filmarbejdet. I øjeblikket udstiller Simon Bang i New York, sammen med andre danske og amerikanske kunstnere, samtidig med at Bang færdiggør hans egentlige debutfilm ”Kaptajnens Hjerte”, som er færdig i det nye år.

Simon Bang har modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond og er medlem af Billedkunstnernes Forbund og Danske Filminstruktører.

Annonce
Annonce
Erhverv

Biografejer: 2021 bliver et kanonår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Amager

De københavnske familier betaler

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Annonce