Annonce
Østerbro

Fans klar til mesterskabsfest efter 92 år

B.93-fans i jubel ved klubbens 125 års jubilæum i foråret 2018. Måske kan der snart komme en mesterskabsfest - Foto: Christian Midtgaard

Hvis B.93 kåres til dansk mester for 1928, er klubbens fans klar til at fejre det i 2020, når coronakrisen er slut. Et mesterskab er noget, de formentlig ellers aldrig kommer til at opleve.

Annonce

Det er da ikke 1. april endnu, tænkte jeg, da jeg åbnede min morgenavis på hjemmearbejdspladsen på Østerbro her under coronatiden efter at have hentet den op på fjerde sal fra postkassen på gadeplan.

30, marts havde vores kollegaer på Politiken historien: »B.93 anmoder DBU om at blive godkendt som dansk mester – i 1928«

Den er god nok. B.93 har sendt en officiel anmodning til DBU om at blive kåret til dansk mester med 92 års forsinkelse.

Dengang sluttede B.93 med lige så mange point som B.1903 og Frem. B.93 havde dog en bedre målscore og var bedst i indbyrdes opgør.

Det spillede man ikke med dengang, og da ikke lod sig gøre at spille nogle ekstra kampe, blev der aldrig kåret en vinder det år.

Annonce

Repræsentere Danmark

Det hed sig, at B.93 og B.1903 ikke ville spille omkampe. Men det er en sandhed med modifikationer, mener B.93, da de som dansk mester i 1927 var udvalgt af Københavns Boldspil Union (KBU), der er en del af DBU, til at repræsentere Danmark i en Norges-turné netop i den periode, omkampene skulle afvikles.

»Al den tid jeg kan huske, har der været tale om, at det kunne være sjovt med det 10. mesterskab fra 1928. Og skulle der findes en vinder, så skulle det være os,« siger formand for B.93’s fanklub Brian Nehm, som har været B.93-fan gennem hele livet, noget der er gået i arv i familien.

I dansk fodbold er man efter italiensk forbillede begyndt at give klubberne en stjerne på trøjen, når de har vundet fem mesterskaber.

De eneste klubber med to stjerner, mindst 10 mesterskaber, er KB, FC København og Brøndby, men B.93 ville opnå det samme med titlen fra 1928.

»Og dermed kan vi få to stjerner på trøjen,« lyder det fra Brian Nehm, så det er noget, som betyder noget for klub og fans.

Annonce

Fedt at fejre det

B.93 vandt sidst et dansk mesterskab i 1946, så det er meget få B.93’ere, der har det i erindring. Og intet tyder på, at det skulle ske igen foreløbig, derfor vil det være noget helt unikt for fansene.

»Det vil være fedt at fejre det. Ingen regner med, at vi bliver mestre inden for en overskuelig fremtid. Det skal ske med et glimt i øjet og humor. Det vil da være dumt ikke at gå efter mesterskabet,« siger Brian Nehm, der er klar til en mesterskabsfest, hvis DBU skulle anerkende mesterskabet fra 1928, og det igen bliver tilladt at samles i samfundet.

Annonce

Måske en miniturnering

Brian Nehm har dog også et andet forslag til en måde at kåre det 92 år gamle mesterskab på.

»Det kunne selvfølgelig også være sjovt med en lille miniturnering med os, Frem og 03’erne.«

- Så skal det ikke være FCK, som stiller op på vegne af B.1903?

»Nej, det må være 03’ernes førstehold,« siger han med henvisning til B.1903’s førstehold i Københavnsserien.

FC København blev dannet af føromtalte KB og B.1903 i 1993, og FCK spiller faktisk på B.1903’s licens.

Brian Nehm har dog ikke indtryk af, at mesterskabet fra 1928 betyder lige så meget for Frem og B.1903, som det gør for B.93.

De to klubber har vundet henholdsvis seks og syv danske mesterskaber og kan dermed ikke nå op på ti, som B.93 kan.

Brian Nehm er 32 år gammel og dermed er han ikke blot for ung til det seneste mesterskab fra 1946, han er også for ung til B.93’s seneste store titel: pokalturneringen i 1982 hvor netop B.1903 blev besejret.

»Højdepunktet for mig er oprykningen til Superligaen i 1998 og kampene der, blandt andet sejren over Brøndby,« siger han om disse barndomsminder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce