Annonce
Østerbro

Festivalen Åben: Mød din helt egen avis

Den første udgave af Østerbro Avis 1. november 1929. Arkivfoto 
På dit lokale posthus kan du træffe Østerbro Avis på søndag til en samtale om avisens rolle før og nu og i fremtiden i samarbejde med lokalhistorisk forening og kommunikationsmuseet Enigma. Det sker som led i Østerbro-festivalen Åben.
Annonce

Østerbro Avis, kommunikationsmuseet Enigma og Østerbro Lokalhistorisk Forening inviterer til en eftermiddag om lokalavisens fortid og fremtid på Enigma, der ligger i posthuset ved Trianglen på Øster Allé 1.

Det sker søndag 13. september klokken 14.30.

I første udgave af Østerbro Avis fra 1. november 1929 var ønsket at skabe en avis “…som vi haaber skal blive til Gavn og Glæde for Bydelen. Vi vil lægge Vægt paa at fremme alle de lokale Bevægelser og Interesser, som findes herude uden nogen Hensyntagen til noget bestemt Parti eller Klike eller Organisation: Vi staar frit til alle Sider.”


Vi staar frit til alle Sider


Men hvad er avisens rolle i dag?

Hvad sker der når nyhederne flytter fra avispapir til skærm og når debatter og holdninger deles på Facebook-sider frem for avissider?

Vi taler om avisens betydning på Østerbro anno 2020 og inviterer til dialog om mediernes rolle i lokalfællesskabet og for bydelens kultur.

Med deltagelse af - mig sagde hunden - Thomas Frederiksen, Østerbro Avis/ØsterbroLIV, Morten Lander Andersen, Østerbro Lokalhistoriske Forening og Martin Gerster Johansen, Enigma - museum for post, tele og kommunikation.

Der er kaffe på kanden og mulighed for spørgsmål og konstruktiv debat om avisens rolle før og nu - og mediernes virke generelt.

Kulturfestivalen Åben

Åben er en ny festival på Østerbro, hvor der i løbet af dagene fredag-søndag 11-13. september er omkring 50 aktiviteter, hvor mindst to aktører er gået sammen.

Der er omkring 50 arrangementer i løbet af de tre dage.

Festivalen åbner med Oase, sjove aktiviteter for børn og voksne og fællesspisning (sidstnævnte med betaling), Villa Kultur, Krausesvej 3. Arrangementet er udover spisningen gratis, men kræver tilmelding. Det finder sted fra klokken 13 og til ud på aftenen.

Åben.com følger corona-restriktionerne og derfor kræver mange aktiviteter, også de gratis, tilmelding. Antallet af stående og siddende deltagere til hvert enkelt arrangement skal naturligvis overholdes.  

Læs om alle arrangementerne og vilkårene for hvert enkelt på: åben.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Arkitektur

Nu kan du indstille Årets Arne 2021

Børn og natur

Forskere i små størrelser

Kultur

Nyt byrumsmøbel foran Krudttønden

Debat

Hvorfor bliver sport nedprioriteret?

Annonce