Annonce
Østerbro

Flere p-pladser tættere på kryds

Annonce

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Parkering: 30 ekstra parkeringspladser til biler og 60 ekstra til cykler.

Det får Østerbro glæde af, hvis et forslag om ombygning af 62 vejkryds går igennem i teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune på mandag.

Det sker i »Sankt Kjelds Kvarter«, populært kaldet Ydre Østerbro, kvarteret mellem Lyngbyvej, Jagtvej, Østerbrogade og S-banen.

Kort fortalt går projektet ud på, at hvis man ombygger et kryds med fortovsudbygninger, vil der være mulighed for at opnå dispensation fra den såkaldte 10-meter regel, og afkorte parkeringsforbuddet op mod et kryds fra 10 meter til 5 meter.

De fem meter frigjort vejareal kan bruges til en bilparkering og selve fortovsudbygningen til placering af cykelstativer.

I alt er 116 kryds undersøgt, og ud af de disse kan det lade sig gøre 62 steder i kvarteret. De resterende steder er det ikke ment som sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Det var på ønske fra Venstre, at det kom med i budgetforhandlingerne i fjor, og selvom partiet ikke var med i budgetaftalen, blev den en realitet alligevel, med fokus på Skt. Kjelds Kvarter.

Beboere i kvarteret oplevede i fjor, at der blev mange flere p-pladser til rådighed, da den gule parkeringszone blev indført.

Men som led i klimakvarterets bebyggelse på Bryggervangen, er der midlertidigt sløjfet mange p-pladser. Antallet skulle dog komme tilbage, når anlægsarbejdet er afsluttet.

Som en bonus kan der udover flere p-pladser til cykler og biler også komme flere træer, der plantes i de fremskudte fortovsarealer.

»Det er da fint nok at skabe flere parkeringspladser, men det løser ikke de store parkerings- og trængselsproblemer på Østerbro. Der skal mere til,« siger formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf.

 

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Nye mæglere på alléen

Annonce