Annonce
Børn og natur

Forskere i små størrelser

Børnehaveklasseleder Jesper Balsløv Fransén kigger på dyr i mikroskoper sammen med 0.C på langelinieskolen. Foto: Thomas Frederiksen
Annonce

- Åh, den ser kæmpestor ud, lyder det fra en elev i 0.C på Langelinieskolen, da han kigger ned i et mikroskop.

Han kigger på et lille insekt, som ligger i vand. Eleverne i klassen har været nede at hente dette og andre små dyr i Østre Anlæg.

- Enten er det en rygsvømmer eller en bugsvømmer, siger børnehaveklasseleder Jesper Balsløv Fransén.

- Den kravler fremad mod sit bytte, fortæller Emma.

Annonce

Svær rygsvømmer

Alle fem børnehaveklasser på Langelinieskolen er meldt til den nationale konkurrence 'Mikroforsker', som er en del af krible krable-universet.

Dette initiativ skal få skolelever til at være nysgerrige og få interesse for videnskab og forskning fra en tidlig alder. Krible Krable er udviklet i samarbejde mellem Naturvejledning Danmark og DR Ramasjang og støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hos 0.C på Langelinieskolen viser det sig, at insektet ikke var det, de troede, at det var, fra begyndelsen.

- Det har været sværere at finde en rygsvømmer, end vi troede, og det ændrer noget for vores projekt, at vi ikke har fundet sådan en. Nu skal vi finde ud af, hvad vi så skal skrive i vores rapport, siger Jesper Balsløv Fransén til eleverne i klassen.

Annonce

Tilbage til det grønne

Sammen har eleverne lavet en problemformulering, som måske nu skal ændres. Børnene i klassen synes, at det er en god oplevelse at arbejde med de små dyr, som de selv har fundet.

- Det er sjovt, og vi elsker dyr, lyder det fra eleverne. Og de små dyr skal tilbage i søen i Østre Anlæg, efter børnene fra 0.C har kigget på dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Klimadebatten belyses med humor og sang

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Havnetunnel: En helt sort idé

Annonce