Annonce
Østerbro

Forslag til nye grænser: Gør Østerbro større igen

Østerbro Lokaludvalgs forslag til nye bydelsgrænser markeret med grønt. De røde streger er de nuværende grænser, som de vil ændre. Illustration: Østerbro Lokaludvalg
Østerbro Lokaludvalg ønsker at ændre på grænserne mellem bydelene. Det sker ikke for, at det er et mål i sig selv, at bydelen skal blive større, men for at det skal give bedre mening for borgerne, understreger formanden.

Lokaludvalgene i de københavnske bydele - der skal være bindeleddet mellem borgerne og kommunen - er i høring i disse år. Er det den rigtige måde, som de fungerer på, eller skal der laves noget om?

Østerbro Lokaludvalg ønsker, at grænserne bliver en smule anderledes i fremtiden, så hele Ryparken kommer ind under Østerbro i stedet for Bispebjerg, og området mellem Classensgade og Østerport i den anden ende af bydelen bliver en del af Østerbro i stedet for Indre By.

Formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf, understreger, at disse ønsker ikke bunder i en trang til at gøre Østerbro endnu større. Det er fordi, at det skal give mening for borgerne.

- Det er ikke fordi, at vi vil være større og har storhedsvanvid, men for at gøre det mere overskueligt for borgerne, lige nu er det alt for meget zigzag i forhold til, hvor grænserne går. Området mellem Classensgade og Østerport hører til Østerbro, det er Indre By Lokaludvalg enige med os i, og i dag har vi den ene halvdel af Classensgade og Indre By har den anden, siger han og tilføjer om Ryparken, at den i dag er delt mellem Østerbro og Bispebjerg bydele.

- Derfor foreslår vi, at grænsen skal gå langs Lyngbyvej, det er en klar skillelinje, mener han.

Annonce

Direkte valg

Dermed er Østerbro Lokaludvalg klar til også at afgive et område, nemlig den del af Østerbro Bydel, der ligger vest for Lyngbyvej og syd for Ryparken Station, som i givet fald skal overgå til Nørrebro.


Det er ikke fordi, at vi vil være større og har storhedsvanvid, men for at gøre det mere overskueligt for borgerne, lige nu er det alt for meget zigzag i forhold til, hvor grænserne går.

Allan Marouf, formand for Østerbro Lokaludvalg


I dag følger de københavnske bydele, og dermed lokaludvalg, de politiske valgkredse, men Allan Marouf mener, at de højere grad bør tage hensyn til borgernes identitet.

Det er ikke de eneste ændringer, som Østerbro Lokaludvalg ønsker sig i fremtiden. Lokaludvalget mener, at kommunens udspil er uambitiøst og foreslår blandt andet direkte valg af lokaludvalgets medlemmer, samtidig med at der er kommunalvalg.

- Så vil der være større legitimitet over for borgerne, som har stemt direkte, mener Allan Marouf og sammenligner det med, at ældrerådet i København også vælges direkte. I dag bliver lokaludvalgets medlemmer udpeget af foreningslivet og bliver derefter valgt på et opstillingsmøde.

Annonce

Ønsker vis størrelse

Endvidere mener Østerbro Lokaludvalg, at foreninger skal have en vis størrelse for at kunne indstille medlemmer til lokaludvalget, hvis den nuværende struktur beholdes.

I dag kan meget små foreninger gøre det, også selvom de kun har to-tre medlemmer. Akkurat som Østerbro Lokaludvalg mener, at man skal have bopæl i bydelen for at sidde i lokaludvalget. I dag kræver det blot, at man er medlem af en lokal forening.

Det skal understreges, at disse grænser, som Østerbro Lokaludvalg foreslår, ikke har noget at gøre med postnumre. Allerede i dag ligger store dele af 2100 København Ø uden for Østerbro Bydel.

Østerbro Avis dækker i øvrigt hele 2100 København Ø og 2150 Nordhavn, det vil sige hele Østerbro Bydel samt dele af Bispebjerg og Indre By. Vi betragter det hele som Østerbro.

_

Annonce
Annonce
Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro skal fungere i hverdagen

Debat

Tak for hjælpen i teltene

Annonce