Annonce
Østerbro

Fortsat en tryg bydel, men flere føler sig utrygge på Østerbro

Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.  Foto. Københavns Kommune
Annonce

Københavns Kommune har offentliggjort den årlige rapport om udviklingen i københavnernes tryghed. I år er undersøgelsen udkommet i kølvandet på coronakrisen, der har medført en vis utryghed for alle. Det forhold kommer dog ikke til udtryk i undersøgelsen, da langt størstedelen af datamaterialet er indsamlet før, Danmark blev lukket ned.

9 pct. af københavnerne sig utrygge i deres nabolag, og det er status quo fra sidste år. 15 pct. af københavnerne føler sig utrygge i aften- og nattetimerne, der er det lavest målte niveau siden 2009. Det stabile niveau for utryghed i København samlet set dækker dog over store forskelle i de enkelte bydele.

På Østerbro er det ærgerligt at erfare, at trygheden er faldende, og det er en negativ udvikling, vi skal have vendt igen. Andelen af beboere på Østerbro, der føler sig utrygge er dog betydelig lavere end i København som helhed.

·5 pct. af beboerne på Østerbro føler sig utrygge mod 4 pct. sidste år.

·11 pct. af beboerne på Østerbro føler sig utrygge i aften- og nattetimerne mod 9 pct. sidste år.

I Venstre har vi stort fokus på, at københavnerne skal føle sig trygge. Konkret har vi arbejdet for, at halinspektører er blevet genindført i flere idrætshaller i byen herunder i Ryparken Idrætsanlæg, som har været udsat for hærværk og grov chikane. Det sikrer tryghed for børn og forældre. Og vi har arbejdet for indførelsen af natteværter i nattelivet for at nedbringe de gener, som byens intensive natteliv har for beboere og erhvervsdrivende. Det er to gode og nødvendige ordninger i København, som vi fortsat vil arbejde for at sikre.

Venstre mener, at man skal kunne færdes frit og sikkert på stationer, i haller og på gaderne, og alle skal kunne føle sig trygge i sit nabolag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Træerne på Øster Allé sviner

Østerbro

Så er der mad: Pesto fra Nordhavn

Østerbro

Kunsten har indtaget autoværkstedet

Indre By

Cykler I til skole?

Annonce