Annonce
Skandalebyggeri

Fyret firma er tilbage: Skal færdiggøre skandalebyggeri

Der var brede smil, da tre borgmester gravede første spadestik til Kulturcenter Kildevæld i 2017. Siden er smilene stivnet noget over dette byggeri. Arkivfoto: Michael Paldan
I begyndelsen af 2019 blev Kant Arkitekter opsagt på byggeriet af Kulturcenter Kildevæld og renoveringen af Kildevældsskolen. Siden er byggeriet gået helt i stå, og nu skal samme firma være med til at gøre byggeriet færdigt.
Annonce

Byggeriet af Kulturcenter Kildevæld og renoveringen af Kildevældsskolen skulle have været færdig for to år siden, men byggeriet er gået helt i stå efter flere byggefejl og samarbejdsproblemer.


For det første undgår vi dermed en langvarig udbudsproces, som ville have forsinket byggeriet yderligere. Og for det andet har vi på andre skolerenoveringssager et godt samarbejde med Trust

Kasper Wraa Wulff, byggechef i Københavns Kommune


Københavns Kommunes faste byggeteam Trust er sat til at gøre projektet færdigt de kommende to år. Trust består af flere firmaer, et af dem er Kant Arkitekter, der blev fyret som totalrådgiver på projektet af Københavns Kommune i begyndelsen af 2019.

Annonce

Stoler på Trust

På spørgsmålet om hvordan det kan være, at et fyret firma kan være med i samme projekt igen, svarer chef for Byggeri København, Kasper Graa Wulff, i en skriftlig kommentar til Østerbro Avis:

- For det første undgår vi dermed en langvarig udbudsproces, som ville have forsinket byggeriet yderligere. Og for det andet har vi på andre skolerenoveringssager et godt samarbejde med Trust, der har stor erfaring med byggearbejde på en skole, der er i drift, udtaler han og fortsætter:

- Kant indgår i det strategiske partnerskab, men kontraktpartneren i Trust er entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen, og der er således tale om et nyt set-up for færdiggørelsen.

Annonce

Kører fire sager

Kasper Graa Wulff konstaterer, at Kant i sin tid blev fyret, da samarbejdet mellem Kant og entreprenøren Skou Gruppen var præget af dårlig koordination og var en hindring for fremdrift i byggeriet. Siden gik byggeriet helt i stå, og kommunen mistede tålmodigheden med Skou Gruppen, der blev opsagt i marts i år.

Der kører i alt fire sager omkring byggeriet af Kulturcenter Kildevæld og renoveringen af skolen, en voldgiftssag, to syns- og skønsager og en stadesag ved Voldgiftsnævnet. Både Københavns Kommune, Skou Gruppen og Kant Arkitekter er involveret i disse sager.

Østerbro Avis ville gerne have haft en kommentar fra Kant Arkitekter, men firmaet meddeler i et kortfattet svar, at da de er involveret i en uasfsluttet 'syn- og skønssag', ønsker de ikke at udtale sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Klima

Festival: På sporet af klimaet

Kultur

Klimadebatten belyses med humor og sang

Debat

Havnetunnel: En helt sort idé

Annonce