Annonce
Trafik

Genopretning: Vejarbejde på Østerbrogade frem til sommeren 2022

Østerbrogade skal genoprettes med ny asfalt, nye fortov og cykelstier. Foto: Thomas Frederiksen
En udskudt genopretning af Østerbrogade sættes i gang i marts og varer frem til forsommeren 2022. Der vækker bekymring i butikslivet, som appellerer stærkt til, at der udvises hensyn til forretningerne i en svær tid.
Annonce

Fra begyndelsen af marts og frem til forsommeren 2020 vil der være vejarbejde på Østerbrogade. Gaden skal fornys i området fra Lille Triangel og frem til Jagtvej, så den bedre kan klare store regnskyl, støjen reduceres gennem ny asfalt, og der bliver bedre tilgængelighed for handicappede.

I første omgang er det området mellem Trianglen og Jagtvej, der renoveres.

Det koster 40,5 millioner kroner, og pengene blev oprindelig sat af i budgetforliget i efteråret 2018, og det skulle være gået i gang i 2019, men blev bremset af det såkaldte anlægsloft fra statens side, der lagde en dæmper på, hvad kommunerne måtte bruge af penge.

Dette anlægsloft er siden fjernet for at sætte gang i økonomien, og nu kan det gå i gang.

Annonce

Bekymring for butikker

Umiddelbart er det positive ting, som Østerbro får ud af det, men mens sådan et arbejde står på, er det besværligt, og fra butikslivet, der for tiden ligger underdrejet på grund af restriktionerne med blandt andet lukket detailhandel, er der bekymring.

- Sådan noget kommer altid ubelejligt, men er det nødvendigt, skal det naturligvis gøres, siger formand for Østerbro Handelsforening, Peter Koldby, som på forretningernes vegne ønsker god information.

- Fra butikkernes side efterspørger jeg en synlig tidsplan, så man ved, hvornår der er arbejde foran ens facade. Og så håber jeg, at der tages mest mulig hensyn til butikkerne, når arbejdet står på, siger han.


Fra butikkernes side efterspørger jeg en synlig tidsplan, så man ved, hvornår der er arbejde foran ens facade. Og så håber jeg, at der tages mest mulig hensyn til butikkerne, når arbejdet står på,

Peter Koldby, formand for Østerbro Handelsforening


Centerchef for vejvedligehold i Københavns Kommune, Jane Snog, siger, at kommunen er opmærksom på butikkernes situation.

- Vi sikrer os, at entreprenøren tager mest mulig hensyn, så folk kan komme ind i deres opgange, og kunderne kan komme til butikkerne, og de bløde trafikanter sikres, siger hun, men understreger samtidig:

- Naturligvis vil der være en kraftig påvirkning, når der er sådan et arbejde. Men vi sørger også for løbende information, når arbejdet flytter sig.

Annonce

Brækkes ikke op igen

En del af dette område på Østerbrogade blev allerede renoveret i 2016 med nyt fortov mellem Gunnar Nu Hansens Plads og Jagtvej, og Jane Snog forsikrer om, at dette fortov ikke skal brækkes op igen.

- De dele, der blev rettet op, gør vi som udgangspunkt ikke noget ved. Det kan dog godt være, at vi udfører noget arbejde på nogle af disse cykelstier, hvis der ligger brønde eller ledninger under, som er en del af genopretningen, så kan der for eksempel lægges to-tre centimeter nyt slidlag på cykelstien, så der bliver en sammenhæng. Men fortovene på de strækninger gør vi ikke noget ved, siger hun.

Annonce

Pause med Viborggade

Første del af genopretningen sker fra marts til eftersommeren, der vil dog være pause en måneds tid til sommer under EM i fodbold. I den periode vil sidevejen Viborggade blive genoprettet.

Anden halvleg af strækningen frem til Jagtvej gennemføres derefter og skal være færdig i det tidlige efterår. Herefter - og frem til forsommeren 2022 - er det fra Lille Triangel til Trianglen, at der er vejarbejde.

Overordnet set vil der være åbent på Østerbrogade i hele anlægsperioden, men Jane Snog udelukker dog ikke, at der kan komme punktvise lukninger i forbindelse med asfaltarbejde.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce