Annonce
Østerbro

Giv en kærlig hånd i coronakrisen: Frivillige søges til at støtte lokale udsatte børn

De frivillige web-venner kan eksempelvis bruge tid med børnene ved at spille det populære computer- og konsolspil ‘Fortnite’. - Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Annonce

Ligesom resten af Danmark er København i karantæne, og det lægger et pres på en stor del af københavnerne. Men mens nogle fortsat har en fast hverdag med enten studie eller arbejde, er andres hverdag vendt helt på hovedet.

Det gælder særligt børn, og især de børn der kommer fra udsatte eller sårbare familier. De seneste tre uger har skoler og daginstitutioner været lukket, og børnene har derfor ikke haft mulighed for at se hverken venner, pædagoger, skolelærere eller andre omsorgspersoner, der er med til at give dem den støtte i hverdagen, de har brug for.

Af den grund har Red Barnet Ungdom på opfordring fra Københavns Kommune sat et nyt initiativ i gang, hvor de allermest udsatte børn bliver tilbudt en web-ven, som kan give barnet et tiltrængt pusterum og en omgang gode online-oplevelser.

»Vi ved, at der sidder en masse sårbare og udsatte børn derhjemme lige nu med forældre, der har svært ved at skabe en velfungerende hverdag. Familierne har fået revet tæppet væk under dem, og de faste holdepunkter i børnenes hverdag som skole og institutioner er væk for en tid. De børn, som virkelig har det svært på hjemmefronten, føler sig ekstra alene, og de har brug for et pusterum og nogle at tale med,« siger Astrid Engberg, der er generalsekretær i Red Barnet Ungdom.

Annonce

Skal skabe tryg hverdag

Siden 2018 har Red Barnet Ungdom i samarbejde med kommunen drevet et projekt, der hedder ’Barnets Ven’, hvor unge frivillige bliver matchet med et barn, som har brug for en stabil ven og en positiv rollemodel. Det er netop det projekt, der nu bliver digitaliseret under coronakrisen.

De frivillige unge bliver matchet med børnene ud fra deres personlighed og interesser, og i fællesskab bestemmer de selv, hvad de har lyst til at lave sammen. Det kan være alt fra at spille computerspil som Fortnite eller Minecraft, lytte til musik sammen eller gå en tur sammen med god afstand. Der er derfor et utal af muligheder, og det eneste, det handler om, er at skabe faste holdepunkter og tryghed i en hverdag, der ellers kan være utryg og ensom.

»Red Barnet Ungdom yder en kæmpe indsats for udsatte og ensomme børn i Danmark, og projekt Web-venner vil gøre en stor forskel for nogle af de børn, som har det allersværest i denne tid. I TrygFonden er vi rigtig glade for at kunne bidrage til Red Barnet Ungdoms vigtige projekt, som har potentiale til at skabe lyspunkter og tryghed i en for børnene ellers utryg og uvant hverdag,« siger Jonas Bjørn Jensen, der er næstformand i TrygFondens Regionale Råd i Region Hovedstaden.

Annonce

Søger flere frivillige

Til at starte med vil 50 børn i Københavns Kommune blive tilbudt en web-ven, og når hverdagen så småt begynder at blive mere normal, vil forløbet fortsætte som en del af projektet ’Barnets Ven’.

I øjeblikket søger Red Barnet Ungdom frivillige web-venner i alderen 20-29 år, som har lyst til at være med til at skabe lyspunkter for et udsat barn et par gange om ugen. Og næstformand Jonas Bjørn Jensen håber på, at der vil komme flere frivillige:

»Jeg håber, at der er mange københavnske unge, som vil melde sig som frivillig web-ven, og at der opstår nogle gode venskaber mellem dem og børnene,« fortæller Jonas Bjørn Jensen.

Man kan melde sig som frivillig på Red Barnet Ungdoms hjemmeside og Facebook-side.

Annonce
Annonce
Debat

Ærgerligt med fugleøen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce