Annonce
Kunst

Højeste hammerslag for kvindelig kunstner: Østerbro-museum køber for millionbeløb

Ungdomsportrættet af Marie Triepcke, senere Krøyer, er det hidtil højst solgte på auktion af en kvindelig kunstner i Danmark. Foto: Bertha Wegmann
Annonce

Den danske kunstner Bertha Wegmanns (1847-1926) portræt af den unge Marie Triepcke, senere Krøyer, er nu det dyreste værk, der er solgt på auktion, af en kvindelig maler i Danmark.

Det er Den Hirschsprungske Samling i Stockholmsgade ved Østre Anlæg, der, med støtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden og Ny Calsbergfondet, har erhvervet værket med et hammerslag på over tre millioner kroner.

Ud over portrættet har museet erhvervet et stilleben af Wegmann samt et andet værk af kunstneren. Begge værker er udført i første halvdel af 1880'erne, som udgjorde kunstnerens mest frugtbare periode.

Generelt er Wegmanns værker i stærk stigende kurs, og museer samt private samlere, i udlandet såvel som herhjemme, har fået øjnene op for kvaliteterne i hendes kunst.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce