Annonce
Kultur

Hav telefonen med: Lav din egen video og gå på skattejagt

Rasmus Poul Bodholdt er idémanden bag skattejagten i Fælledparken. Foto: Thomas Frederiksen
I vinterferien er det muligt at mødes med andre virtuelt og lave din video om Østerbro, som kan bruges i en efterfølgende skattejagt i Fælledparken og Kildevældsparken.
Annonce

Hvad er dit Østerbro? Og vil du lære nye sider af bydelen at kende?

I denne tid hvor det er småt med fællesskabs- og kulturarrangementer, er der i vinterferieperioden 'En ny vinkel på byen', hvor folk inviteres til at sende egne videoer fra hverdagen på Østerbro og mødes med andre til zoommøder, og efterfølgende er der skattejagt i Fælledparken og Kildevældsparken, hvor videoerne indgår, og alle er velkomne til at deltage.

- Det er tit, at vi kun oplever byer, når vi er på ferie. Hvorfor ikke opleve vores egen by? siger Rasmus Poul Bodholdt fra Copenhagen Insight, der arrangerer 'En ny vinkel på byen' i samarbejde med Kultur Ø/Kulturcenter Kildevæld.

Annonce

Fleksibel deltagelse

Har været med i Kulturhavn365 og arrangeret ture langs vandet. Det var før coronatiden, og 'En ny vinkel på byen' var heller ikke tænkt ind i en pandemiperiode til at begynde med.


Det er tit, at vi kun oplever byer, når vi er på ferie. Hvorfor ikke opleve vores egen by?

Rasmus Poul Bodholdt, initiativtager til 'En ny vinkel på byen'


- Det var den oprindelige tanke, at folk skulle mødes i Fælledparken og filme sammen. Nu mødes vi på zoom og har online workshops, fortæller han og understreger samtidig:

- Det er ikke en coronaskattejagt.

Fra lørdag 13. til torsdag 18. februar bliver deltagerne udfordret og opfordret til på sjove og kreative måder at dele deres hverdag og liv på og dokumentere dem i små videohilsner. Der er online workshops i tidsrummet klokken 12-15.

- Videoerne bliver så brugt som basis til skattejagten, fortæller Rasmus Poul Bodholdt og understreger, at folk kan være med i det tidsmæssige niveau, som de overskuer. Man kan kigge hurtigt forbi eller man kan være med hele vejen for den sags skyld.

Annonce

Skattejagt med mobil

I weekenden fredag 19. til søndag 21. februar inviteres alle til at komme med på Østerbro Skattejagt, som foregår i Kildevældsparken og Fælledparken. Her vil folks videohilsner og nye vinkler på Østerbro tage deltagerne med på opdagelse og opgaveløsning rundt på forskellige poster. Her deltager man via QR-koder på sin telefon.

Man kan gå på skattejagt, lige når man har lyst til det, og man kan eventuelt være to afsted sammen. Skattejagten begynder ved indgangen til Fælledparken ved Trianglen.

Annonce

Flere generationer

Alle er velkomne til at deltage, men det er de yngre, hvor mange vil have vinterferie, som er målgruppen.

- Jeg håber, at børn og unge vil synes, at det er sjovt. Det er dem, som er mest fortrolige med at lave videoer. Og det kan være, at de kan få deres forældre og bedsteforældre med, siger Rasmus Poul Bodholdt, som godt kan lide, når flere generationer er aktive sammen og lærer af hinanden.

Han har selv tidligere boet i Fredens Hus tæt ved Fælledparken, som er unik ved, at der bor helt unge og ældre mennesker side om side.  Derfor er han ganske godt på hjemmebane, men lægger samtidig vægt på, at det er brugerne selv, som skaber skattejagten.

- Jeg er et bindeleddet, fastslår han.

Se links her hvor du kan tilmelde dig til workshoppen og skattejagten. Du kan også sende en e-mail til: events@copenhageninsight.com

https://www.facebook.com/events/130810192213126

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce