Annonce
Østerbro

Hjem til dig: Anders åbner sin lejlighed for hjemløs

Anders Bjarnarson har åbnet sit hjem og har en ung hjemløs boende. Foto: Røde Kors
Annonce

40-årige Anders Bjarnarson, som bor tæt ved Svanemøllen Station, har valgt at åbne sit hjem for en ung hjemløs. Det har han gjort gennem Røde Kors-projektet 'Hjem til dig', som matcher unge uden bolig med værter, og værterne stiller så et værelse til rådighed i en periode på tre til seks måneder.

Kasper har boet hos Anders i fire måneder og skal bo der to måneder mere.  Han er en af de tæt på 2.000 unge danskere, der ikke har egen bolig. Forskellige uheldige og dårlige omstændigheder – og for mange af dem på engang – sendte Kasper på gaden og i retning mod et herberg.

I dag er herberg og en usikker fremtid skiftet ud med Østerbro og et job, Kasper trives i. Der er sket meget på kort tid. En fast og stabil base uden stress og jag har været vigtigt for Kaspers rejse. Og så har matchet mellem Anders og Kasper bare fungeret helt utroligt godt. Det har været en succes. Men succesen vil Anders ikke tage æren for. Det er Kasper selv, der gør en forskel.

- Jeg har oplevet, at han tager ansvar og handler på egen hånd. Jeg vil naturligvis gerne støtte ham, men det er vigtigt, at han selv tager initiativ til at skabe sig en fremtid. Jeg vil ikke placere ham i en offerrolle. Han kan nemlig rigtig meget selv, siger Anders Bjarnarson, som har baggrund i den finansielle sektor.

- Jeg gør jo ikke meget andet end at åbne mit hjem for et menneske, der har brug for det. Jeg har lavet andet frivilligt mentorarbejde, hvor det frivillige arbejde krævede en større indsats, siger han. Anders Bjarnarson har lavet frivilligt arbejde på flere måder i årevis.

Kasper optræder ikke med sit rigtige navn i artiklen, da han ønsker at være anonym

Hjem til Dig er et samarbejde mellem Røde Kors og Hjem til Alle alliancen. Projektet som løber over tre år er finansieret af Bikubenfonden, Oak Foundation Denmark og Røde Kors. Artiklen er bragt i samarbejde med Røde Kors.

Annonce
Annonce
Østerbro

Så er der mad: Pesto fra Nordhavn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

Kunsten har indtaget autoværkstedet

Indre By

Cykler I til skole?

Østerbro

Festival: Regnbuen ender i Salonen

Annonce