Annonce
Indsamling

Hjertegalla førte til hjertestarter på Lersø Park Alle

Pia Christensen står her foran den hjertestarter, som hun sidste år tog initiativ til at få anskaffet. PR-foto.
Annonce

Pia Christensen har taget sagen i egen hånd og sørget for, at lokalbeboerne i beboerforeningen Gammel Kloster kan føle sig trygge med en ny hjertestarter:

- Jeg havde siddet og set det store Hjertegalla-show, hvor der blev nævnt, at man kunne lave en gruppe og dermed gå sig til en hjertestarter, husker Pia Christensen.

Herefter tilføjer hun, at motivationen bag indsamlingen var klar:

- Min mand og jeg bor i Stiftelsen Gammel Kloster, og det er jo primært personer over 60 år, der bor her, så vi havde tit snakket om, at det var forkert, at der ikke var en hjertestarter her, påpeger Pia Christensen, der i alt fik 14 andre med til indsamlingen.

Annonce

Du kan gøre en forskel

Vær med til at gøre en forskel ligesom Pia Christensen ved at melde dig som indsamler til Hjerteforeningens Landsuddeling søndag 30. august. Læs mere og meld dig til på: landsuddeling.dk

Fakta om hjertestop og hjertestartere

1. I Danmark rammes årligt godt 5.400 danskere af hjertestop uden for hospitalet. Det svarer til ca. 15 personer hver dag.

2. Efter ca. 6 minutter kan hjernen begynde at tage skade. For hvert minut, der går uden genoplivning, falder chancen for at overleve med ca. 10 %.

3. Sandsynligheden for at overleve et hjertestop kan være op til 50-70 procent, hvis der bliver stødt med en hjertestarter inden for 3-5 minutter efter hjertestoppet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Nyt byrumsmøbel foran Krudttønden

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor bliver sport nedprioriteret?

Debat

Skæve boliger midt i en grøn oase

Festival

Festival med stemmer til guitaren

Politi

Efterlysning: har du set denne mand?

Kunst

Lokalt litografi støtter pølsevognen

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Debat

Kæmpeprojektet Lynetteholmen

Annonce