Annonce
Østerbro

I kirken og på skærmen: Julegudstjenester sendes digitalt

Sognepræst Rasmus Nøjgaard kan opleves både i kirken og digitalt juleaften. Arkivfoto
Annonce

Det var en stor succes i foråret under den første coronanedlukning, og nu gentager det sig juleaftensdag. Mange af Østerbros gudstjenester 24. december kan opleves via computeren.

Dermed er der et alternativ til selv at gå i kirke eller følge en kirke uden for Østerbro, som bliver transmitteret til tv.

I forvejen har der været tilmelding til deltagelse i langt de fleste af gudstjenesterne juleaftensdag på Østerbro, og der er endnu flere på denne dag, end der plejer at være, da der ikke kan være mange i kirke af gangen.

Annonce

Følger forholdsregler

Der har været stor debat inden og uden for folkekirken omkring det fornuftige i, at kirkerne holder åbent, mens biografer og koncertsteder skal holde lukket, men sundhedsmyndighederne har sagt god for det.

- Selv om vi begrænser antallet af kirkegængere, så kan det opleves tæt og utrygt. Vi bruger dog alle de forholdsregler, som Sundhedsministeriet har udmeldt, og vi sikrer os, at vi er på den gode side af alle krav og anbefalinger, understreger sognepræst Rasmus Nøjgaard på vegne af kirkerne i Østerbro & Holmens Provsti.

Annonce

Andre juledage

Kirkerne anbefaler, at man bliver hjemme, hvis man er ældre eller i risikogruppen. Man kan også benytte sig af gudstjenester de øvrige juledag, som der som regel ikke er lige så stor rift om.

Flere har gudstjenester lillejuleaften, 23. december, og så er der jo også 1. og 2. juledag - 25. og 26. december og i år endda også 3. juledag, 27. december, som falder på en søndag - julesøndag, der er søndagen efter juleaften.

Østerbro-kirker som sender live til jul

- Sankt Jakobs kirke på www.sanktjakobskirke.dk juleaften kl. 15 og juledag kl. 10.30, sendes også på kirkens Facebook

- Davids Kirke på www.davidskirken.dk kl. 13 og 14.30 juleaften

- Kastelskirken på kirkens Facebook juleaften kl. 10, 11, 13, 14.30 og 16

- Sions Kirke kl. 16 juleaften på sionskirke.dk og Facebook

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

I har talt: Vi skal skrive om Enigma

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce