Annonce
Østerbro

Ishockeyklub: 150 år og samtidig rigtig ung

Annonce

KSF. Efter nogle vanskelige år er der nu fremgang for ishockeyklubben KSF, der i weekenden kunne fejre sit 150 års jubilæum.

JUBILÆUM: Det var et idrætsjubilæum af de helt store, som blev markeret i weekenden, da Kjøbenhavns Skøjteløberforening (KSF) rundede 150 år.

Nogen frygtede måske for få år siden, at klubben ikke ville nå den markante dag.

Efter nogle turbulente år med flere flytninger på kort tid, så det nemlig sort ud. Men siden har der været medlemsfremgang, især blandt børn og unge.

»Det ser rigtig godt ud. Vi er tæt på 200 medlemmer af ungdomsafdelingen, og cirka 140 i seniorafdelingen.Vi var nede på omkring 50 ungdomsmedlemmer for syv-otte år siden,« fortæller Laust Weise, ungdomsformand i KSF.

I 2008 lukkede Østerbro Skøjtehal ved Parken for at give plads til en ny multihal i Parkens regi (som i parentes bemærket aldrig blev bygget).

Presset politikerne

Siden fulgte et par år med en midlertidig hal ved Ryparken, og i 2010 flyttede de ind ï endnu en midlertidig hal på Østre Gasværksgrunden, som stadig ligger der, og som endelig i 2021 skal afløses af en permanent hal på samme grund.

Da det så sortest ud, tog ildsjælene fat og fik skabt et nyt aktivt miljø og fik samtidig også presset på i Københavns Kommune, så en ny hal kom på dagsordenen.

Udover en stor ungdomsafdeling er der også både seniorer, kvindehold, motionshold og old boys i KSF, der begyndte som en skøjteklub og i dag er en ishockeyklub.

Klubben har 10 danske mesterskaber i bagagen og var engang den mest vindende i dansk ishockey. Den status er der et stykke vej til, da klubbens bedste seniorer spiller i 2. division. Men KSF klarer sig godt.

»Vi er godt med i alle de rækker, vi deltager i,« siger Laust Weise.

Søpavillon som klubhus

Klubben begyndte på Søerne i 1869, og dets første klubhus er den ikoniske Søpavillonen, der ligger der den dag i dag.

Siden kom ishockey på programmet, og fra 1977 blev KSF en ren ishocekyklub, da skøjteløberne dannede Skøjteklub København (SKK).

De to klubber ligger side om side og deler faciliteterne i den midlertidige hal og skal også deles om den permanente i fremtiden.

Og de kunne godt tænke sig mere plads, da begge klubber har succes og er aktive.

»De fleste haller har to isbaner, vi får kun en. Vi er nærmest vokset ud af hallen sammen med SKK, som også er en aktiv og succesrig klub,« siger Laust Weise.

 

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Nye mæglere på alléen

Annonce