Annonce
Østerbro

Jødisk skole bliver til boliger

Annonce

 

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Lejligheder: Engang var det en trikotagefabrik, som primært fremstillede strømper.

I 1974 flyttede den jødiske Carolineskolen ind i lokalerne.

Nu er skolen flyttet til Strandvejen, og en bygherre har fået grønt lys af politikerne i teknik- og miljøudvalget til at rive de gamle bygninger ned og opføre fire huse i fire og seks etager med lejligheder.

Efter diskussion frem og tilbage henover nogle måneder har et politisk flertal besluttet ikke at stille krav om almene boliger i den kommende bebyggelse, hvilket kommunen ellers godt kunne efter en lovændring.

»Passer ikke til alment«

Særligt Socialdemokratiet lagde i valgkampen i fjor vægt på, at de har kæmpet for, at der kan stilles krav om 25 procent alment byggeri i nye byggefelter.

Alligevel stemte partiet sammen med de radikale, konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti for, at der ikke skal stilles krav til det i denne omgang.

»I det område af byen er der i forvejen en andel af alment byggeri på 44 procent. Vi ønsker en blandet by, og det er i nye byområder og andre steder, hvor der ikke er meget alment i forvejen, at vi ønsker, at der skal bygges alment,« siger Socialdemokratiets gruppeformand Lars Weiss.

- Almene boliger kan jo også være ungdoms- eller ældreboliger, som der er mangel på i København. Hvorfor kunne det ikke være kravet?

»I det her område skal der være flere ejerboliger for at få en mere blandet by, og disse boligtyper findes også i området i forvejen,« siger han med henvisning til ungdoms- og ældreboliger.

Enhedslisten stemte sammen med SF og Alternativet for, at der skulle være 25 procent almene boliger som en del af byggeriet.

»Almene boliger gør det muligt for helt almindelig mennesker at finde en bolig i København, og det støtter jeg op om. At både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet løber fra deres første udmelding om at støtte almene boliger i området giver ingen mening for mig,« udtaler teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en e-mail til Østerbro Avis.

Hun erklærer sig som tilhænger af, at der opføres boliger, men borgmesteren så gerne, at det ikke var ejerlejligheder, som skulle være i området.

Trafikeret skolevej

Andelen af almene boliger har ikke været den eneste uenighed omkring byggeriet af de nye boliger.

Byggeriet ligger tæt på tre privatskoler: Ryparken Lilleskole, Bjørns Internationale Skole samt Københavns Skole og Idrætsakademi.

På et tidspunkt i forløbet vil lokalplanen ændret til, at fra- og tilkørslen til en parkeringskælder ved boligerne kom tættere på skolerne for at skåne en række træer, der ellers skulle være fældet.

Det har vakt bekymring i skolerne og blandt forældre, da vejen i forvejen er trang om morgenen.

Fra forældreside mener man ikke, at Københavns Kommune har været opmærksomme på, at Gartnerivej har udviklet sig til at blive en skolevej.

Nu har kommunen lovet at holde møde med skolerne efter sommerferien for undersøge, hvordan Gartnerivej kan gøres mere trafiksikker.

Teknik- og miljøforvaltningen mener ikke, at det forværrer trafikken i området, at der kommer boliger i stedet for skole.

»Jeg er glad for, at skolelederne i området og forvaltningen har haft en god og grundig dialog, så der er en fælles forståelse for, at et underjordisk parkeringsanlæg ikke forventes at forværre de aktuelle trafikale forhold. Og jeg er lige så glad for, at skolelederne tager imod tilbuddet om at indgå i en arbejdsgruppe, der kan se på, hvordan trafiksikkerheden kan øges i området,« lyder det fra Ninna Hedeager Olsen.

 

 

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Nye mæglere på alléen

Annonce