Annonce
Jul

Københavns ældste julemarked er aflyst på grund af corona: Afløses af mikro-julestue

Julebasaren har fundet sted i den svenske kirke på Østerbro siden 1912, her er vi ved 100 års jubilæet i 2012. I 2020 er det for første gang aflyst. Arkivfoto: Michael Paldan 
Annonce

Der er opstået mange julemarkeder i København de senere år, et rigtig gammelt er julebasaren i den svenske kirke på Folke Bernadottes Allé 4.

Det er faktisk det ældste eksisterende julemarked i København og har fundet sted siden 1912, og hverken 1. eller 2. verdenskrig eller den spanske syge for den sags skyld har kunnet stoppe det. Det har fundet sted uafbrudt lige siden det første år, altså lige indtil nu. På grund af restriktionerne som følge af coronaen bliver det aflyst i år.

Det er dog muligt at besøge en mikro-julestue frem til 18. december. Her er en enkelt bod med en blanding af noget af det, man normalt kan finde på julemarkedet så som julepynt og lidt til ganen. Kirken ønsker stadig at kunne vise noget svensk kultur for de juleglade. Julestuen vises hen over en måned, og naturligvis vil der være begrænsing på, hvor mange der kan være der ad gangen.

Svenska Gustafskyrkan ærgrer sig over ikke at kunne holde markedet, dels fordi de holder af at præsentere svensk julestemning for både danskere og svenskere, hvor mange kommer trofast år efter år, men også fordi julemarkedet er en vigtig indtægt for kirken, som ikke modtager anden økonomisk støtte end dette marked, udover den løn som kommer til præsten fra Sverige.

Du kan vælge at støtte kirken økonomisk via bidrag på mobilepay 179 608.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce