Annonce
Østerbro

Københavns Kommune sender forkert besked ud i AULA

Socialborgmester, Mia Nyegaard (R) slår fast, at den anonyme telefonrådgivning er for alle københavnere og ikke kun udsatte og sårbare. Hun pointerer desuden at det er en fejl at der har stået at telefonrådgivningen også er til børn. - Foto: Christian M. Olsen

Her til morgen sendte AULA en besked ud, der er kommet en anonym telefonrådgivning for forældre og børn i Københavns Kommune. Det var ifølge Socialborgmester, Mia Nyegaard (R) en fejl: »Telefonrådgivningen er kun for forældre,« siger hun.

Annonce

»Myndighederne har etableret en åben og anonym telefonrådgivning med råd og vejledning til sårbare og udsatte børn, unge samt forældre omkring familielivet under corona-epidemien. Alle må meget gerne opfordre deres familier til at bruge rådgivningen i den kommende tid.«

Sådan står der i en aula besked som Københavnske forældre har modtaget her til morgen. Beskeden er forfattet af Borgercenter Børn og Unge i Københavns Kommune, og sendt videre ud i AULA. Nu viser det sig at det er forkert. Telefonrådgivningen er nemlig kun for forældre.

Behov for et sted

Socialborgmester, Mia Nyegaard (R) fortæller, at telefonlinjen oprettet fordi de på Borgercenter Børne og Unge har oplevet, at der var et behov for et sted hvor man som forældre kan ringe ind.

»Det er også det, vi har set i medierne: at der er mange der er ekstra pressede i de her tider, fordi de skal have arbejdsliv til at passe sammen med at passe børn og lektielæsning,« siger Mia Nyegaard og fortsætter.

»Der er mange der har et behov for at få et råd om, hvordan man tackler den situation at have så mange bolde i luften på en gang - eller måske bare at være isoleret sammen i så lang tid,« forklarer Mia Nyegaard og fortæller om en mor der ringede ind, fordi hun havde skældt sit barn ud, fordi hun var presset.

»Her havde moren behov for vejledning til, hvordan hun kunne få talt med sit barn om, at hun ikke var sur på barnet, men blot presset,« forklarer Mia Nyegaard.

Annonce

Rådgivningen er kun for forældre

- Ifølge de børn jeg indti videre har har været i kontakt med er der ikke nogen af dem der har modtaget en besked endnu. Og det er forskelligt fra skole til skole, om forældrene overhovedet har modtaget en besked. Hvordan vil I nå ud til børnene og forældrene, hvis det ikke sker over AULA? »Der er sket en fejl. Det er ikke meningen, at børn skal ringe ind,« svarer Mia Nyegaard og fortsætter.

»Telefonrådgivningen er kun for forældre. Jeg vil hellere have, at de ringer ind til en telefonrådgivning og får et godt råd, i stedet for at det hele eskalerer og man for eksempel skælder sit barn ud,« siger Mia Nyegaard og fortsætter.

»Jeg vil gerne slå fast, at den her telefonrådgivning er for alle og dem der ikke ser sig som udsatte. Den er et ekstra tilbud i den her tid. Lige nu er alle udsatte, De frivillige på telefonrådgivningen er frivillige psykologer og socialrådgivere, så hvis man ringer ind får man kvalificeret vejledning, og det er Mia Nyegaard stolt af. »Jeg synes det er fantastisk, at se der er så mange der gerne vil hjælpe. De ser, at der er et behov, også træder de til,« siger Mia Nyegaard og slår fast at socialrådgiverne i Københavns Kommune er ekstra opmærksomme på de udsatte og sårbare familier, de har kendskab til, og de opfordrer, ifølge Mia Nyegaard, forældrene til at benytte nødpasningen.

Har du som barn eller voksen behov for at snakke med en, kan du ringe til:

  • Københavns anonyme telefonrådgivning (forældre) alle dage mellem 10 - 21 på telefon 2917 2514
  • Børnetelefonen (Børns Vilkår) 116111 (både chat, sms og opkald)
  • Kilde: Børns Vilkår og BBU
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce