Annonce
Debat

K: Kan Østerbro undvære hver tredje parkeringsplads?

- Vi riskerer en hård og aggressiv kamp om de alt for få parkeringspladser skriver Jakob Næsager (K) blandt andet i dette debatindlæg. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

Læserbrev: Vi københavnere bør kunne parkere i vores egen by - og i nærheden af vores bolig. Der bliver kaos, hvis socialdemokraterne fjerner hver tredje parkeringsplads fra gaderne. Og vi risikerer, at priserne for at parkere på de færre parkeringspladser bliver voldsomt dyr.

Både den socialdemokratiske overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen og den nuværende socialdemokratiske gruppe på Københavns Rådhus er kommet med et parkeringsudspil, hvor de vil fjerne hver tredje parkeringsplads fra gaderne. Transportministeren har i et svar til Folketingets Transportudvalg oplyst, at der er tale om 42.000 parkeringspladser.


Østerbro mangler i forvejen mange parkeringspladser. På det centrale Østerbro er der fem biler til at slås om fire parkeringspladser. Det dur ikke.

Jakob Næsager


Hvis forslaget bliver til virkelighed, så må mange københavnere skille sig af med deres bil. En hel del er afhængige af en bil for at få familieliv og arbejdsliv til at hænge sammen - de kan i værste fald tvinges ud af byen, hvis de ikke kan parkere i København. Vi risikere en markant fraflytning, og det kan få boligpriserne til at rasle ned. Mange, der har købt bolig de seneste år, riskerer at måtte sælge med tab. Det er ikke i orden.

Østerbro mangler i forvejen mange parkeringspladser. På det centrale Østerbro er der fem biler til at slås om fire parkeringspladser. Det dur ikke. Vi riskerer en hård og aggressiv kamp om de alt for få parkeringspladser. Oven i købet risikerer vi, at priserne på parkering kommer til at stige eksplosivt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro skal fungere i hverdagen

Debat

Tak for hjælpen i teltene

Debat

Ingen kager eller brød til mig fra dette hus

Annonce