Annonce
Østerbro

Klar til at gøre vejene sikre: Vintertjenesten går i beredskab

Vintertjenesten er klar til at rykke ud i de københavnske gader. - Foto: Københavns Kommune
Annonce

Vinteren står for døren, og derfor er Københavns Kommunes Vintertjeneste, der har ansvaret for snerydning og saltning, nu gået i beredskab.

De betyder, at de er klar til at rykke ud, når kulden rammer kommunens veje og cykelstier. I deres forberedelser har Vintertjenesten blandt andet trænet medarbejderne og opdateret deres ruteplaner, fortæller enhedschef Torbjörn Häggquist, der er ansvarlig for tjenesten.

»Vi har hen over sommeren gentegnet vores kørselsruter på de primære veje, så de passer endnu bedre til byens behov. Vi har blandt andet reduceret antallet af højresving og u-sving på ruterne, og de er blevet optimeret, så deres startsteder ligger tættere på vores nye vejplads, hvilket betyder mindre tomkørsel. Det skulle gerne resultere i, at vi endnu hurtigere får saltet, så byen er sikker at færdes i for trafikanterne,« siger han.

I deres arbejde opdeler Vintertjenesten København i A- og B-veje, hvor beredskabet prioriterer byens cykelstier og A-vejene først, fordi de har størst betydning for den samlede trafik i byen.

Udover cykelstier og veje har kommunen også ansvar for en lille del af byens fortovsarealer, pladser og trapper, men på langt de fleste fortovsarealer er det grundejerne, der har ansvaret for snerydning og glatførebekæmpelse.

Grundejere skal som udgangspunkt sørge for, at fortovet er være sikkert at færdes på fra kl. 7-22. På private fællesveje, der udgør cirka halvdelen af vejene i København, har grundejerne ligeledes ansvar for at salte og rydde sne på vejen.

Vintertjenesten er i beredskab fra 14. oktober til 20. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce