Annonce
Østerbro

Klumme: Busbesparelser i ly af metroen

Selv om det stadig er råt derude, kan du sagtens begynde at have altandrømme - og gå i gang med forberedelserne til forårs- og sommersæsonen. - Foto: TagTomat
Annonce

Else Bjørn, Østerbro

Klummen er udtryk for skribentens egen holdning

Midt i jublen over at metroen har forbundet Østerbro med Marmorkirken, Gammel Strand og Vega ved Enghave Plads, er det malurt i bægeret, at man har brugt metroåbningen til at spare på busserne, som er lagt om og nu kører med langt større intervaller. Og lur mig om der ikke ryger et par busser, når Nordhavns-linjen åbner 28 marts.

Hvorvidt bussen kører fra Svanemøllen hvert 4. minut som før eller hvert 15. minut som nu, gør en stor forskel for min mor på 84 år - og og for os andre, når vi kommer med en stor kuffert. 
Mange af busserne har i øvrigt så stor indstigningshøjde, at du skal kunne skræve næsten en halv meter for at kunne komme ud af bussen igen samtidig med, at du skal holde øje med trafikken på cykelstien, du træder ud på.

I metroen er heller ikke tænkt på borgere, der ikke er let til bens: Få siddepladser, som hurtigt er optaget, er ikke ideelt for ældre, som må passe på, at de ikke falder og brækker en skør knogle i en metro, der kører med høj fart med deraf følgende acceleration og opbremsning.

Trygheden i at kunne ringe eller sende en sms fra metroen har min mor heller ikke; Selvom metroselskabet havde lovet at have mobilnettet i cityringen på plads til nytår, er det ikke sket. Så du kan heller ikke købe mobilbillet i metroen. 
Vi vil gerne have færre biler og mindre partikelforurening i byen, og vil vil også gerne have en mangfoldig by, som er både for unge og gamle, rige og fattige. Det forudsætter blandt andet god kollektiv trafik, indenfor en overkommelig afstand for gamle ben. Som vi alle betaler til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce