Annonce
Østerbro

Klumme fra handelsformand: Vær ikke bange, men respekter COVID19

Peter Koldby, formand for Østerbro Handelsforening - Foto: Michael Paldan
Annonce

Af Peter Koldby, formand, Østerbro Handelsforening

I sidste uge blev hele Danmark udsat for en kæmpe udfordring. En udfordring, som kan blive et pejlemærke for Danmarks identitet i fremtiden. Det lyder måske voldsomt, men der er igen tvivl om, at når vores myndigheder går ud i offentligheden med så stærke signaler som fredag middag, så er det alvorligt.

SOM I ALLE ANDRE sammenhænge er meningerne og holdningerne delte. Og det er her vores reelle udfordring er. Solidariteten og respekten. Vil vi respektere myndighedernes udmeldinger og tror vi på den løsning, som man angiver? Vil vi respektere, at holdningerne er forskellige og vil vi acceptere en anden adfærd, uden at det hele går op i, hvem som råber højest? Vores fælles solidaritet vil blive testet yderligere.

Der er ingen tvivl om, at COVID19 sætter en helt ny dagsorden for erhvervslivet. Virksomhedernes agilitet bliver testet til det yderste, og for nogle virksomheder handler det ganske enkelt om overlevelse.

En fodboldkamp i Telia Parken uden tilskuere, aflyste reservationer på restauranterne og afbestilte hotelværelser. En tendens som kan få store konsekvenser fremover.På detailplan og på Østerbro, har vi ikke set de store effekter endnu, men det kommer helt sikkert. Flere butikker taler allerede nu, om udfordringer i Supply Chain og længere leveringstider på produkter.

Det bliver interessant at følge den fremtidige forbrugeradfærd, ikke blot de næste seks måneder. Der er mange ubekendte, så derfor må tiden vise hvor vi ender.

Der er ingen grund til at være bange for COVID19, men man skal have respekt for den. Derfor opfordrer jeg alle på Østerbro til fortsat at handle i de mange dejlige lokale butikker. Alle butikker foretager i øjeblikket de nødvendige foranstaltninger til, at det fortsat og som altid, er trygt og sikkert at handle lokalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce