Annonce
Østerbro

Kom i biografen med Østerbro Avis: Mød Rosendahl og Lidegaard

Du kan møde filminstruktøren Christina Rosendahl på mandag. Foto: Carsten Seidel
På mandag er der forpremiere på 'Vores mand i Amerika' i MovieHouse. Du kan købe billetter til et læserarrangement, hvor du udover at se filmen kan møde filminstruktør Christina Rosendahl og forfatter og historiker Bo Lidegaard.
Annonce

Østerbro Avis inviterer læserne til særvisning af den nye danske film : Vores Mand i Amerika mandag 10. august klokken 18.30 i Moviehouse ved Eksperimentarium.

Filmen foregår under krigen og handler om Danmarks gesandt i Washington – Henrik Kauffmann.

Kauffmann blev kendt for at indgå en aftale med amerikanerne om forsvaret af Grønland. En beslutning som gik imod regeringen i Københavns ønsker og som skabte grundlaget for amerikanske baser i Grønland. Det gik selvsagt ikke stille af. Nogle år tidligere sad han som ambassadør i Washington og nægtede at føje de tyske krav i 1940, noget som også gik imod den danske regering.

Annonce

Et spændende liv

Henrik Kauffmann levede på alle måder et spændende og afgørende liv. Som diplomat i et utal af sammenhænge har han i høj grad formet den danske udenrigspolitik igennem en menneskealder. Og under at røbe for meget, kan vi godt fortælle at hans liv endte lige så dramatisk, som det blev levet.


Henrik Kauffmann levede på alle måder et spændende og afgørende liv. Som diplomat i et utal af sammenhænge har han i høj grad formet den danske udenrigspolitik igennem en menneskealder


Nu er historien kommet på film, som har premiere den 13. august. Allerede den 10 august indbyder Østerbro Avis til en herlig aften, hvor filmen indledes af historiker og forfatter Bo Lidegaard, som har skrevet den store Kauffmann biograf: ”Uden Mandat” som kommer ind på de vilde historiske konsekvenser af Kaufmanns egenrådige beslutninger.

Annonce

Mød også Rosendahl

Mød også Christina Rosendahl, filmens instruktør som tidligere har lavet film som ”Idealisten”, der også berører forholdende på Grønland.

Før filmen bydes på et glas vin til alle deltagere. Læs om arrangementet og køb billetter her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Skæve boliger midt i en grøn oase

Annonce
Forsiden netop nu
Festival

Festival med stemmer til guitaren

Politi

Efterlysning: har du set denne mand?

Kunst

Lokalt litografi støtter pølsevognen

Debat

Kæmpeprojektet Lynetteholmen

112

Den rullende politistation parkerede på Østerbro

112

Fire vanvidsbilister stoppet på Lyngbyvej

Annonce