Annonce
Østerbro

Kom i kagehimlen hos Louise i Collinsgade: Jeg elsker at skabe glæde med kaffe og kage

Louise Brinch Dam med et udvalg af sine fristende kager. Foto: Karen Vistesen
Louise Brinch Dam står bag Dam Good Goodies, som åbnede i april under coronakrisen. Det gav ikke de bedste betingelser for at starte et nyt konditori, men beboerne i Kartoffelrækkekvarteret på Østerbro har taget godt imod hendes koncept og turisterne er også begyndt at kikke forbi Louises lille hyggelige kageunivers i Collinsgade ved Sortedams Dosseringen.
Annonce

Når man træder ind i det lille hyggelige konditori Dam Good Goodies i Collinsgade bliver man ikke kun mødt med synet af flotte kager, der frister den søde tand og små fine cafeborde, hvor man kan slå sig ned og nyde kagerne. Man bliver også modtaget med et kæmpesmil fra indehaveren.

- Jeg har altid haft en drøm om at få mit eget konditori. Her kan jeg lege med sukkerbrødsdej, marcipan og kagepynt hele dagen. Det er fantastisk, siger 37-årige Louise Brinch Dam, der åbnede sit konditori i april under coronakrisen.

Stor opbakning fra mine kunder

Mens mange andre firmaer og forretninger lukkede ned, valgte Louise Brinch Dam at se krisen lige i ansigtet og åbne sin forretning med en stærk tro på at tingene ville gå godt. I dag, tre måneder senere, er Louise glad for sin beslutning. Selv om kunderne under krisen ikke kunne sidde i konditoriet, så kikkede mange alligevel indenfor for at købe kaffe og fristende kager eller hapsere, som de kunne tage med sig hjem eller nyde på en bænk før eller efter en tur rundt om søerne. Så Louise har på trods af coronakrisen haft nok at se til. Derfor håber hun at kunne ansætte en medhjælp i konditoriet efter sommerferien.

- Folk i lokalområdet har taget godt imod mig og er enormt søde. De har købt mine kager og fortalt om mig til venner og bekendte. Jeg føler, at jeg med deres opbakning er kommet godt fra start med mit lille konditori, siger Louise.


Folk i lokalområdet har taget godt imod mig og er enormt søde

Louise Brinch Dam, indehaver af Dam Good Goodies


Louise Brinch Dam er uddannet både kok og konditor. Hun har tidligere arbejdet på Fredensborg Store Kro, Snapstinget på Christiansborg, dessertkok for Erwin Lauterbach fra restaurant Saison og konditor på La Glace, hvor hun bl.a. har været souschef.

Louise byder indenfor i sit lille hyggelige konditori i Collinsgade. Foto: Karen Vistesen

Hun stiftede sit eget kageunivers i fjor og i begyndelsen som en del af et andet firma i Ryesgade inden hun i foråret startede sit eget konditori i Collinsgade.

I konditoriet sælger hun kaffe, varm chokolade og smukt dekorerede kager og lagkager. Eftersom hendes konditori ligger i kvarteret med kartoffelrækkehusene indgår kartoffelkage selvfølgelig fast på kagemenukortet. Kartoffelkagen er lavet på gammeldags vis af sukkerbrødsdej og marcipan foldet hele vejen omkring kagen. Kunderne er også meget glade for ”Rababerballaden” som er et hit i sæson for rabarber. Hvis du ikke lige er til en stor fyldig kage, så kan du jo i stedet købe nogle af de fine sprøde småkager eller andre hapsere, som der findes et varieret udvalg af i konditoriet.

Elsker alt der emmer af hygge

- Jeg lægger vægt på at mine kunder bliver mødt med en følelse af varme og hygge, når de kommer ind i konditoriet. Derfor pynter jeg bordene med blomsterbuketter og stearinlys. Jeg elsker at skabe hygge og glæde og at omgive mig med gamle ting, som har en historie. Jeg gør også meget ud af at servere mine kager på dekorative tallerkener af porcelæn, som jeg enten har arvet fra min familie eller fundet på loppemarkeder rundt omkring i byen. Et besøg i konditoriet skal være en helhedsorienteret oplevelse, som gør mine kunder glade, siger Louise Brinch Dam.

Louise i gang med at tilberede sukkerbrødsdejen til sin populære kartoffelkage. Foto: Karen Vistesen

På de gode solskinsdage, har Louise også udeservering, så du kan nyde det dejlige vejr udenfor. Og på den måde er konditoriet også med til at give liv i den ellers så stille Collinsgade, mener Louise, der har oplevet at byens turister har fået øjnene op for konditoriet. Hun har i hvert fald bidt mærke i at turisterne har taget et lille hvil og nydt en kop kaffe og en kage mellem turistattraktionerne, og det glæder hende.

- Det er jo naturligt at blive kage-og kaffetørstig efter en tur rundt om søerne eller hvis man har været ude at handle. Det er oplagt at falde ind på sådan et lille åndehul ved søerne, siger Louise Brinch Dam.

Udover almindeligt salg byder Louise også på kagesmagninger, kurser og catering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

Festival: Regnbuen ender i Salonen

Annonce