Annonce
Brug Byen

Kom til øllebrødens dag og vær med til at minimere madspild

Grød stifter Lasse Skjønning Andersen henter overskudsrugbrød, der skal trylles om til vegansk luksusøllebrød. Foto: Malthe Milthers
Restaurant Grød på Nordre Frihavnsgade inviterer den 18. februar til øllebrødens dag for at hylde den gamle, danske madtradition
Annonce

Hvis du ikke mindes ”øllebrødens dag” som en højtid fra din barndom, er det med god grund. Dagen er nemlig Lasse Skjønning Andersen, der har stiftet Grød-restaurantens, opfindelse.

Med øllebrødens dag, vil Grød hylde en gammel dansk grød-tradition. I samme forbindelse bliver der slået et slag for bekæmpelsen af madspild. Og som om det ikke var nok, bliver beboerne på Plejecenter Fælledgården forkælet med den veganske øllebrød, der ikke er blevet solgt, når øllebrødens dag er omme.

Annonce

Har hentet rugbrød hos de lokale bagere

Lasse Skjønning Andersen har selv været ude at hente overskudsrugbrød, der ellers ville være blevet smidt ud, hos lokale bagere. Det er i alt blevet til 50 kilo rugbrød, som vil blive kogt om til 500 portioner færdig luksus-øllebrød.


toppingen af æblekompot, hakkede mandler og flødeskum, vil være med vegansk flødeskum.


Øllebrøden bliver solgt som takeaway fra Grøds otte restauranter i københavnsområdet. Som det eneste sted vil den øllebrød, man kan få i restauranten på Nordre Frihavnsgade, være vegansk. Det betyder, at toppingen af æblekompot, hakkede mandler og flødeskum, vil være med vegansk flødeskum. Hver portion koster 40 kroner.

Annonce

Vil forkæle de ældre

Af de 500 portioner øllebrød, der er på komfuret hos Grød, er de 100 portioner allerede øremærkerede. Plejecenter Fælledgården får nemlig 100 portioner af Grøds øllebrød foræret i dagens anledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce