Annonce
Østerbro

Kristianiagade: Fogængerfelt er droppet, og nu er der ingen tvivl om det

Kommunen skilter nu tydeligt, at der ikke længere er en fodgængerovergang i Kristianiagade. Foto: Thomas Frederiksen 
Er det et fodgængerfelt i Kristianiagade eller er det ikke? Borgere har været forvirrede. Nu har kommunen sat tydelige skilte op for at oplyse om, at det er nedlagt.
Annonce

Siden 2014 har der været et særskilt fodgængerfelt i Kristianiagade, men i foråret blev det nedlagt.

Fodgængerovergang blev etableret for at forbedre adgangen til Østerport Station via Bergensgade som midlertidig løsning, mens arbejdet for den nye metrostation på Østerport gjorde det for svært for fodgængere at komme frem til stationen, oplyser Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning i en skriftlig kommentar.

- Da trafikken i Kristianiagade under metrobyggeriet var ensrettet, var det trafiksikkerhedsmæssigt en forbedring at etablere et fodgængerfelt netop her, skriver kommunen i svaret, som har været et stykke tid undervejs grundet ferie.

Annonce

Fodgængere i tvivl

Efter biltrafikken er blevet dobbeltrettet igen, er det kommunens vurdering, at det ville forringe sikkerheden at beholde fodgængerovergangen i Kristianiagade. I en forholdsvis bred gade med trafik i begge retninger, viser erfaringer ifølge forvaltningen, at et fodgængerfelt, hvor bilisterne har vigepligten, kan føre til uheld.


Desværre lykkedes det i første omgang ikke at få striberne helt væk


Da Østerbro Avis henvendte sig, var flere borgere ganske forvirrede over, om der fortsat var en fodgængerovergang eller ej. De hvide striber var nemlig ikke helt forsvundet fra vejen. Og mange fodgængere gik over på strækningen.

- Så nu er man i tvivl om, der er en overgang, og man er i tvivl om, at man skal holde tilbage, sagde Vivian Larsen, som Østerbro Avis mødte i Kristianiagade.

En anden borger Michael Steen Thode har på Facebook beskrevet, hvordan det for fodgængerne ser ud som om, at der er en overgang, mens det ikke kan ses for bilister. Begge borgere frygtede, at der kunne komme farlige episoder ud af det, hvis folk regnede med, at de kunne vandre over gaden, og at bilerne derfor vil holde tilbage for dem, mens bilisterne omvendt ikke var indstillet på det.

Annonce

Lykkedes ikke

Det er der nu rådet bod på. Efter Østerbro Avis' henvendelse, er der sat tydelige skilte op på hver sin side af den nedlagte overgang, som fortæller, at det netop er nedlagt.

- Desværre lykkedes det i første omgang ikke at få striberne helt væk, så vi måtte gøre det af to omgange, lyder det fra kommunen, som fortæller, at der vil være asfaltarbejde i løbet af et par uger, så asfalten derefter bliver helt sort og ikke præget af hvide striber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Skæve boliger midt i en grøn oase

Festival

Festival med stemmer til guitaren

Politi

Efterlysning: har du set denne mand?

Kunst

Lokalt litografi støtter pølsevognen

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Debat

Kæmpeprojektet Lynetteholmen

112

Den rullende politistation parkerede på Østerbro

112

Fire vanvidsbilister stoppet på Lyngbyvej

Annonce