Annonce
Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Om et års tid, i andet kvartal af 2022, skulle Kulturcenter Kildevæld blive indviet, i hvert fald ifølge den nye tidsplan efter den ene forsinkelse efter den anden. Foto: Thomas Frederiksen
Det bliver heller ikke i 2021, at Kulturcenter Kildevæld indvies. En af etaperne på Kildevældsskolen er dog nu planlagt færdig til efteråret, og skolebestyrelsesformand er er positiv over for udviklingen.

Det bliver heller ikke i år, at Kulturcenter Kildevæld åbner. En foreløbig tidsplan lød ellers sidste efterår, at kulturcentret ville blive færdig i slutningen af 2021, efter politikerne havde bevilliget nye 118 millioner kroner til byggeriet af kulturcentret og renoveringen af Kildevældsskolen efter den ene byggeskandale efter den anden.

Nu lyder en ny tidsplan, at kulturcentret er færdigt i andet kvartal 2022. Det fremgår af en meddelelse, som overborgmester Lars Weiss (S) har sendt til Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf.

Første spadestik var i 2017, men projektet er forsinket den ene gang efter den anden på grund af bygningsfejl og konflikter mellem involverede parter i byggeriet, både kommunen, bygherrer og entreprenører.

Annonce

- Det er vel den syvende forsinkelse, jeg tror først på det, når vi får at vide, hvornår snoren klippes over til kulturcentret. Det er utroligt, at penge som er bevilliget i 2014 - og hvor første spadestik var i 2017 - på et byggeri for 1100 kvadratmeter kan tage så mange år. Jeg savner stadigvæk, at kommunen placerer et ansvar for, hvorfor det er sket, siger Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf, som har ondt af elever og personale på Kildevældsskolen, som kommer til at leve med byggeriet i mere end fem år, halvdelen af en skoletid.

Bedre samarbejde

Københavns Kommune opsagde i foråret 2020 entreprenøren Skou Gruppen fra projektet, og tidligere var arkitekten Kant opsagt. Fra nytår er det kommunens egen strategiske partner Trust, som står for byggeriet.


Der er fremdrift på en måde, som vi ikke har set før. Der er kommet bedre samarbejde med skolen

Trine Paaby Kjær Rask


I den reviderede tidsplan fremgår det, at en stor etape af renoveringen på Kildevældsskolen bliver færdig til efteråret. Og formand for skolebestyrelsen, Trine Paaby Kjær Rask, har tidligere betegnet skolen som en gidsel i en byggesag, men nu oplever hun, at der er fremgang og en bedre dialog i hverdagen omkring byggeriet.

- Efter der er kommet ny entreprenør på, går det meget bedre. Der er fremdrift på en måde, som vi ikke har set før. Der er kommet bedre samarbejde med skolen, og der lyttes mere til ledelsen og personalet i byggeprocessen, siger hun og peger blandt andet på, at der er etableret en gangbro for elever og personale over byggepladsen, så de bedre kan komme rundt på skolen.

Annonce

Fra januar 2023

Af redegørelsen fremgår, at det samlede byggeri med både kulturcenter og hele helhedsrenoveringen af Kildevældsskolen forventes at være gennemført i slutningen af 2022, så skolen er i funktion uden byggerod fra januar 2023.

- Jeg er ærgerlig over forløbet med byggeriet indtil nu, men jeg håber, at byggeriet nu langt om længe kan færdiggøres med kommunens strategiske partner for byggeri Trust, der har overtaget byggeriet, skriver overborgmester Lars Weiss i brevet.

Der venter en voldgiftssag mellem Københavns Kommune og den tidligere entreprenør på projektet: Skou Gruppen som er et af flere retslige efterspil mellem involverede parter i det langtrukne byggeri.

Kulturcenter Kildevæld

Efter årtiers planer om et kulturhus på Ydre Østerbro blev der i 2014 sat penge af til at skabe et kulturcenter i tilknytning til Kildevældsskolen, som kunne skabe synergieffekt med faciliteter for borgere, foreninger og kulturliv både i det nye kulturcenter og på skolen.

Kulturcentret skulle oprindelig stå færdigt i 2016, men blev i første omgang udskudt, da kommunen besluttede sig for at renovere skolen samtidig med opførelsen af kulturcentret.

Første spadestik blev foretaget i september 2017, og siden er alt, der kunne gå galt, nærmest gået galt. Efter både totalrådgiver og entreprenør var fyret, blev der afsat 118 millioner kroner til færdiggørelsen af byggeriet.

Annonce
Annonce
Erhverv

Madanmeldere kårer Alchemist til Europas bedste restaurant: To andre københavnske restaurant med i topfeltet

Annonce
Annonce
Alarm112

To yngre mænd er anholdt for knivstikkeri i København Ø

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Bydelen passer til Henrik Palles gemyt: Han bliver så sur, når nogen påstår, at Østerbro er kedelig

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Alarm112

20-årig ramt i benet af skud på Østerbro - to er anholdt

Kultur

Nyt galleri: Ro og nærvær er i centrum, mens biler drøner afsted på Lyngbyvej

Alarm112

Omar El-Husseins bror kræver erstatning for fængsling

#72timer

Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet afviser hjemløse kvinder: En ond cirkel

Alarm112

17-årig fængslet for at kaste sten foran ambassade

Alarm112

Togdrift indstilles: Demonstranter kaster kanonslag mod Israels ambassade

Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Historie

Der blev spillet på alle tangenter: Da der lå en stor pianofabrik lokalt

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

#72timer

Han er nysgerrig og elsker udfordringer: Kasper skal være hjemløs i 72 timer

Navne

Månedens Buket: Rachel får unge udsatte til at læse for livet

Trafik

For få parkeringspladser til for mange biler: Nogle gange har Julie taget løbehjul fra p-pladsen til hjemmet

#72timer

Grotesk behandling af hjemløse: Når det er håbløst besværligt at hæve sine egne penge

Trafik

Borgmester: Flere p-pladser vil føre til flere biler

Spørg ØsterbroLIV

Spørg ØsterbroLIV: Hvorfor er åbningstiden så kort?

Sport

Tiden er løbet fra arrangørerne: Alligevel intet maraton i København

Debat

Borgmester: Renoveringen af Øbro-Hallen skal påvirke foreninger og svømmere mindst muligt

Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Klumme

Klumme: Luk skærmen og gå ud i Østerbros butikker

Annonce