Annonce
Østerbro

Milliondonation: Læs For Livet vinder Egmont Prisen

Læs For livet har vundet den eftertragtede "Egmont Prisen - fordi vi kæmper for børnene". Foto: Københavns Kommunes biblioteker
Annonce

I år kan Egmont Fonden fejre 100-års jubilæum. Det markerer de ved at uddele "Egmont Prisen - fordi vi kæmper for børnene" til non-profit organisationen Læs For Livet. En pris på en millionkroner.

Stifteren af Læs For Livet, Rachel Röst har oplevet på egen krop, hvordan litteraturen kan være en overlevelsesmekanisme, men også hvordan litteraturen ikke altid når ud til de udsatte børn og unge. Derfor stiftede hun Læs For Livet, som indsamler gode bøger der kan doneres videre til institutioner for udsatte børn og unge. Nogle af de første bøger hentede hun på Østerbro Avis for snart ti år siden.

Nu har Læs For Livet fået en million gode forudsætninger for at kunne fortsætte deres arbejde, som ifølge Egmont har fået prisen, fordi de på bedste vis repræsenterer Egmont Fondens arv, idet de er entreprenante, socialt indignerede og bidrager til løse et væsentligt samfundsmæssigt problem.

Alle kan bidrage:

Læs For Livet mangler løbende bøger. Alle kan hjælpe, hvis de har en bog eller to på hylden der fylder. Læs for Livet har hovedkvarter i Bogensegade, akkurat som initiativtagere Rachel Röst er østerbroer. Læs mere på: laesforlivet.dk

Annonce
Annonce
arkitektur

Nu kan du indstille Årets Arne 2021

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børn og natur

Forskere i små størrelser

Kultur

Nyt byrumsmøbel foran Krudttønden

Debat

Hvorfor bliver sport nedprioriteret?

Debat

Skæve boliger midt i en grøn oase

Annonce