Annonce
Debat

Læser er utilfreds: Idræt tillægges for lidt betydning

Sporten og Østerbro Avis er til debat. Arkivfoto: Michael Paldan
Annonce

En læser undrede sig for nogle uger siden over, hvorfor Østerbro Avis ikke havde nogen egentlig behandling af den idræt som foregår i bydelen, jeg skal tilstå, at det også undrer mig.

Avisens noget arrogante svar var ”At der ikke er nogen efterspørgsel”. Man må naturligvis acceptere dette, når avisen ligefrem har lavet en undersøgelse og fundet frem til det resultat?

Eller er det måske nærmere et spørgsmål om, at avisens redaktion ikke tillægger idræt nogen større betydning, og ganske enkelt finder omtale af sport under bladets niveau.


Eller er det måske nærmere et spørgsmål om, at avisens redaktion ikke tillægger idræt nogen større betydning, og ganske enkelt finder omtale af sport under bladets niveau.


Avisen henviser dog til at man omtaler når f.eks. Skjold (fodboldklubben med landets største ungdomsafdeling) får en velfortjent pris. Bladet mener så at netop det har langt større værdi for læserne end de kampe, klubben deltager i.

De mange ledere, trænere,udøvere og forældre, som ofrer tid og kræfter, i såvel Skjold som i bydelens øvrige idrætsforeninger kan iflg. avisen, ikke være interesserede i at se hvad der sker på den front i bydelen. Ligesom lidt beskrivelser af hvad der har fundet sted - og ja også noget så ligegyldigt og konkurrencepræget som nogle resultater og stillinger, naturligvis heller ikke kan have interesse – ”Vi er jo på Østerbro”, altså ikke Østerbro Avis, den er flyttet væk.

Nu skal jeg bemærke at f.eks. FCK ikke behøver at Østerbro Avis bruger tid på dem, der er masser af omtale overalt i medielandskabet. Det er de lokalt forankrede foreninger, hvor man sikkert kunne være interesserede i lidt omtale.

Linus Jacobsen beskriver i avisen uge 41, at der skal flere piger på fodboldbanerne, og det har han ret i.

Nu kunne Østerbro Avis være med til at løfte den opgave ved at omtale klubber, hvor og hvornår de spiller kamp, så pigerne og deres forældre kunne gå hen og se på, og derigennem blive interesseret i at spille fodbold. Det samme kunne jo ske med andre idrætsgrene, herigennem kunne bydelens avis være en central spiller, og vi taler måske om en halv side i bladet.

Men: ”Der er ingen efterspørgsel af sport på Østerbro.”


Svar:

Kære René. Tak for dit indlæg og din interesse for avisens prioriteringer. Vi beklager, hvis vores svar har lydt arrogant. Det var ikke hensigten. Som vi har skrevet tidligere, vil vi fortsat beskrive den lokale idræt, som er en stor del af livet på Østerbro . I denne uges avis er for eksempel netop interview med piger, der spiller fodbold, og omtale af nye initiativer i den lokale bordtennisklub.

Idrætten er på ingen måde under vores niveau. Vi har stor respekt for det frivillige arbejde, som finder sted i idrætslivet.

Vores ressourcer har ændret sig de senere år, og vi har ikke en egentlig sportsredaktion længere, og da vi ikke har oplevet stor læselyst på vores hjemmeside, når det gælder aktuelle kampomtaler, bringer vi det ikke længere det uge efter uge. Det er vores oplevelse, at de som er specifikt interesserede i resultater i høj grad finder det på klubbernes egne sider på internettet eller hos andre medier, som beskæftiger sig med sport.

Venlig hilsen

Østerbro Avis

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce