Annonce
Østerbro

Leder af børnehave med berømte malerier: Vi vil gerne invitere folk indenfor

Rundvisning i børnehaven med den berømte kunst efter renoveringen i 2017. Foto: Michael Paldan 
Lederen af Børnehaven Cobra med den berømte kunst fortæller, at de både har haft små fremvisninger, og fremover vil åbne institutionen til kulturnatten.
Annonce

Tidligere på ugen stemte beboerne i AAB afdeling 23 med et massivt flertal nej til, at Børnehaven Cobra i Hjortøgade, som har ligget i bebyggelsen siden 1926, skulle opsiges.

Det foreslog bestyrelsen ellers med henvisning til, at boligforeningen havde brug for større lokaler.

Et andet argument var, at værkerne af berømte kunstnere, som er på væggen i institutionen, skal vises mere frem til offentligheden. Dette var et af kravene ved en syv millioner dyr renovering af lokalerne finansieret af forskellige fonde, og det mente AAB afdeling 23's bestyrelse, at de kunne gøre i højere grad i forhold til børnehaven.


Vi har i gennemsnit haft fire-fem rundvisninger om året til grupper, der ønskede at se kunsten. Der er ingen personer eller grupper, der er blevet nægtet en rundvisning.


Men børnehaven har allerede fremvist lokalerne en del siden da og ville have gjort det fortsat, hvis det ikke var på grund af coronasituationen. Det oplyser Michael Staub, som er leder af Klynge Indre By/Østerbro 6, der består af en række selvejende institutioner, blandt andet Børnehaven Cobra.

Annonce

Ingen er nægtet

- Vi har i gennemsnit haft fire-fem rundvisninger om året til grupper, der ønskede at se kunsten. Der er ingen personer eller grupper, der er blevet nægtet en rundvisning. Da vi samtidig er en børnehave, kan rundvisning først ske efter institutionens almindelige åbningstid og efter aftale, da der skal afsættes en medarbejder hertil, skriver han til Østerbro Avis og oplyser endvidere:

- I forbindelse med sidste års kulturnat blev det besluttet, at vi fremover også holder det her hos os. I år er det så udskudt på grund af corona.

Michael Staub fortæller endvidere, at man ikke bare spontant kan arrangere en fremvisning, da det netop er et sted, hvor børn har deres hverdag.

- Vi er først og fremmest en børnehave med kunst på væggene. Der er ingen låste døre. Der kan være oplysninger, ganske vist ikke følsomme, som ligger fremme. Så kommer der gæster, skal vi være tilstede, fastslår han.

Annonce

Cobra-bevægelsen

Det var de senere så berømte malere som blandt andet Asger Jorn og Henry Heerup, som udsmykkede børnehaven i 1944, da Jorn havde et barn i børnehaven.  Jorn og flere af de øvrige malere blev få år senere medlemmer af den berømte Cobra-bevægelse. Derfor har børnehaven taget navnet Cobra de senere år.

Annonce
Annonce
arkitektur

Nu kan du indstille Årets Arne 2021

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børn og natur

Forskere i små størrelser

Kultur

Nyt byrumsmøbel foran Krudttønden

Debat

Hvorfor bliver sport nedprioriteret?

Debat

Skæve boliger midt i en grøn oase

Annonce