Annonce
Byudvikling

Lokale repræsentanter sadler om: Lyngbyvejs-kvarteret bør blive på Østerbro

Der er nu enighed om, at Lyngbyvejskvarteret skal blive på Østerbro, også når det gælder lokaludvalg. Foto: Thomas Frederiksen
Området mellem Lyngbyvej og Lersø Parkallé bør blive på Østerbro, lyder det nu fra medlemmer af Østerbro Lokaludvalg efter kraftig kritik fra borgere.

Et forslag til nye bydelsgrænser, fremsat af Østerbro Lokaludvalg, har vakt store følelser i Lyngbyvejskvarteret.

Lokaludvalg har her foreslået, at områder på det yderste og inderste Østerbro, som har 2100 som postnummer, skal tilbage til bydelen, da områderne geografisk og identitetsmæssigt hænger sammen med Østerbro Bydel, til gengæld foreslår i de samme høringssvar, at Østerbros bydelsgrænse skal gå ved Lyngbyvej.

Det har beboere mellem Lynbyvej og Lersøpark Allé reageret stærkt på.

- Det er total mangel på borgerinddragelse - og vildt historieløst: Lyngbyvejskvarteret har været Østerbro, siden det blev bygget fra 1905 - og er det naturligvis fortsat. Skrot venligst den del af jeres forslag, der handler om at fjerne vores kvarter fra Østerbro - og tag gerne en cykeltur her, så I kan se, hvor vi hører hjemme skriver, skriver Jan Broman som en af mange kommentarer på ØsterbroLIVs Facebookside til forslaget fra lokaludvalget.

Annonce

Ikke lykkedes godt nok

Lyngbyvejskvarteret er rækkehusene, hvor blandt andre den nu afdøde kunstner Ib Spang Olsen boede som barn, han har blandt andet skrevet og tegnet barndomserindringerne: Lille dreng på Østerbro.


Nogle gange skal man være mand nok til at indrømme, når der er begået en fejl - og de mange henvendelser fra gode venner og østerbroere i Lyngbyvejskvarteret gør naturligvis indtryk.

Medlem af Østerbro Lokaludvalg, Bo Sandberg (S)


Oven på de stærke reaktioner har formand Allan Marouf og næstformændene Dan Pedersen og David Rønne sendt et læserbrev til Østerbro, hvor de blandt andet skriver:

- Det er udelukkende vores mål, at bydelsgrænserne kommer til at afspejle borgernes egen opfattelse af, hvilken bydel de hører til. Det er vi desværre ikke lykkedes godt nok med, når det kommer til Lyngbyvej-kvarteret. Det kommer vi til at råde bod på.

Allan Marouf fortæller uddybende til Østerbro Avis, at han ønsker, at lokaludvalget nu vil revidere deres høringssvar efter reaktionerne fra Lyngbyvejskvarteret. Han betoner samtidig, at forslaget til de nye grænser skulle give mening for borgerne, og områderne langs Haraldsgade og Rovsingsgade er i forvejen delt mellem Østerbro og Nørrebro bydele.

- For eksempel i forhold til hvis de ville have gjort noget ved et lyskryds i kvarteret, ville det måske give bedre mere mening, at området var under samme lokaludvalg, siger han og understreger samtidig, at lokaludvalgenes grænser ikke har noget at gøre med postnumre, og at det derfor heller ikke bør påvirke ejendoms- og forsikringspriser, hvilket administrativt område i København, som man hører til.

Annonce

Indrømmer fejl

Østerbro Avis hører ind i mellem om folk, som har været været underlagt for eksempel Indre By eller Bispebjerg Bydel og som bor i 2100 København, og som er stærkt overrasket over, at de formelt ikke bor i Østerbro Bydel, selvom det har været tilfældet i næsten 15 år.

Formandskabet i lokaludvalget får i øvrigt opbakning til den reviderede holdning til, at Lyngbyvejskvarteret skal blive i Østerbro Bydel fra lokaludvalgsmedlem Bo Sandberg (S), som  blandt andet udtaler:

- Nogle gange skal man være mand nok til at indrømme, når der er begået en fejl - og de mange henvendelser fra gode venner og østerbroere i Lyngbyvejskvarteret gør naturligvis indtryk.

Han erkender, at han ikke var opmærksom på denne detalje, da høringssvaret blev drøftet på lokaludvalgets møde digitalt, men nævner, at han som østerbroer gennem sine 51 år er særdeles opmærksom på, at dette kvarter skam hører til Østerbro.

Annonce

En kamp i 00'erne

Torkil Groving, som i dag er formand for Østerbro Lokalråd - og som tidligere har været formand for såvel Østerbro lokaludvalg og Ryvang Lokalråd, som dækkede Ydre Østerbro - oplyser, at det dengang i 00'erne var en kamp at få området mellem Lyngbyvej og Lersø Parkallé til at blive på Østerbro.

Det lykkedes, til gengæld lykkedes det ikke at få rækkehusene i Vibekevang - som også ligger i 2100 København Ø, men på den anden side af Lersø Parkallé - med. Det kvarter blev en del af Nørrebro.

Lokaludvalg og bydele

I Københavns Kommune er der 12 lokaludvalg, som består af frivillige mennesker, der skal fungere som bindeled og sikrer dialog mellem københavnerne og politikerne og udtale sig om lokale formål og uddele penge til lokale projekter.

Et lokaludvalg består af 23 medlemmer, der bliver valgt for en fireårig periode. Heraf er 14 aktive i foreninger i bydelen, og 9 er repræsentanter for de politiske partier i Københavns Borgerrepræsentation. De foreningsaktive vælges på et repræsentantskabsmøde.

Lokaludvalgene følger nogle grænser fastsat i kommunen, der ikke fuldstændig følger postnumrene, der i høj grad er det, som borgerne har identiteten ud fra. Således er større dele af 2100 København Ø placeret i Indre By og Bispebjerg og en mindre del på Nørrebro. Til gengæld er københavnerdelen af 2900 Hellerup en del af Østerbro, akkurat som 2150 Nordhavn også er det.

Østerbro Avis følger postnumrene og udkommer i 2100 og 2150, og vi betragter hele områderne som Østerbro.

Annonce
Annonce
Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro skal fungere i hverdagen

Debat

Tak for hjælpen i teltene

Annonce