Annonce
Byliv

Lokale vil skabe grønt fællesskab ved Emdrupvej

En gruppe lokale i Emdrupvej-kvarteret arbejder på at skabe et Living Lab i områder, hvor bynatur skal skabe fællesskabsfølelse. Foto: Emdrup Living Lab

Efter flere års nedslidning af området omkring Emdrupvej pibler ny energi frem. En gruppe beboere i området går nu sammen for at forskønne den oversete gren af Østerbro med planter og træer. Det fortæller Peter Vangsbo, der er en af de lokale på ydre Østerbro, som vil skabe et living lab – et levende laboratorium – i kvarteret omkring Emdrupvej.

Living lab’et skal måle effekten af naturens påvirkning på støj, vibrationer og luftforurening genereret af lokal trafik.

- Vi er i gang med at søge midler igennem Realdanias program ”Underværker” og håber, at vi i løbet af maj bliver udvalgt til at igangsætte vores projekt, siger Peter Vangsbo.

Living Lab'et vil også bidrage til den lokale fællesskabsfølelse. Tanken er, at folk fra alle lag og aldre skal mødes om og i det grønne. Det, tror initiativtagerne på, vil skabe kontakt på tværs af beboertyper i området, der både har socialt boligbyggeri og villa-ejerboliger.

Emdrup Living Lab har allerede i efteråret modtaget midler fra andre fonde til at plante forskellige typer af plantekasser.

Realdania uddeler via deres ”Underværker”-pulje i alt 42 millioner kroner til at hjælpe nye frivilligprojekter, der fører til bedre rammer for lokale fællesskaber.

Du kan give din opbakning til Emdrup Living Lab ved senest den 20. april at gå ind og stemme på projektet ved at klikke her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce