Annonce
Østerbro

Lokaludvalgsformand: Vi hilser nye sikkerhedsværter i Nordhavn velkommen

Det er blandt andet her på Sandkaj i Nordhavn, at der skal indsættes sikkerhedsvagter. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Østerbro lokaludvalgsformand Allan Marouf  tager godt imod Københavns Kommunes nye plan om at indsætte sikkerhedsværter i Nordhavn.
Annonce

I lang tid har beboerne i Nordhavn levet med støjplager fra unge, der på varme dage fester på deres kajarealer. Fornylig sendte 142 beboere på Marmorkaj med støtte fra Østerbro Lokaludvalg en klage over støjen til Københavns Kommune, hvori de opfordrede kommunen til at gøre noget aktivt ved problemet og deres klage er blevet hørt.

Københavns Kommune har nemlig for kort tid siden besluttet, at der skal indsættes sikkerhedsværter fra Roskilde Festival og kommunens støjvagter, der skal bede larmende gæster på Marmorkaj og Sandkaj i Nordhavn - og flere andre populære steder i byen - om at vise hensyn og dæmpe støjen.

- Vi er meget glade for, at vi nu er blevet hørt, og vi hilser kommunens initiativ og de nye sikkerhedsværter velkommen til Nordhavn. Vi håber naturligvis, at indsatsen vil virke, så beboerne kan se frem til at få mindre støj fremover og blive i stand til igen at sove om natten, siger Allan Marouf.

Annonce

Hurtigere tilkald af politiet

Sikkerhedsværterne vil på varme dage og aftener gå rundt på Sandkaj og Marmorkaj og tage dialogen med de feststemte og ikke altid lige ædru unge. Hvis dialog ikke virker, er det kun politiet som kan opløse festen.

- Sikkerhedsværterne har ikke myndighed til at opløse en fest for det har kun politiet, men jeg har en forventning om, at det vil have en positiv effekt på de unge, at de er synligt til stede i boligområdet. De unge skal vide, at sikkerhedsværterne hurtigt kan kontakte politiet, hvis det er nødvendigt. Vi vil selvfølgelig holde øje med tingene i den kommende tid. Foreløbig glæder vi os over, at der nu bliver gjort noget ved støjproblemerne i Nordhavn, siger lokaludvalgsformand Allan Marouf.


Vi vil selvfølgelig holde øje med tingene i den kommende tid. Foreløbig glæder vi os over, at der nu bliver gjort noget ved støjproblemerne i Nordhavn

Allan Marouf, lokaludvalgsformand


Københavns Kommune har hyret 20 sikkerhedsværter til at holde opsyn, hvor mange samles på populære hotspots i byen. Sikkerhedsværterne vil udover Sandkaj og Marmorkaj i Nordhavn også være at finde i Havneparken på Islands Brygge, Fælledparken, Nørrebroparken og Ofelia Plads, der på varme dage har været ramt af fester med berusede unge, høj musik og affald i læssevis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Lav vandstand i Sortedams Sø

Annonce